19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVlad Voiculescu: Avem tot ce trebuie pentru a se preveni orice...

Vlad Voiculescu: Avem tot ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse

„Mai întâi trebuie spus că în fiecare centru există câte o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Există extrem de puţine cazuri, sigur pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru tot ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse.”, a spus duminică Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății s-a ferit să precizeze dacă există în lucru vreun proiect de Ordonanță de Urgență prin care să se stabilească eventuale despăgubiri acordate persoanelor vaccinate la care apar reacții adverse grave.

„Despre restul aspectelor, precum despăgubiri, cu siguranţă vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit. Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare și o decizie va fi luată.”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Oficialul din fruntea Ministerului Sănătății nu a putut estima când se va ajunge la un grad de vaccinare de 70% a populației, valoare la care specialiștii estimează că se poate vorbi de o victorie împotriva Covid-19.

„Lucrul acesta va depinde de mai mulţi factori, dar în momentul acesta suntem în plan, avem toate centrele pregătite, avem toată logistica pregătită şi odată cu sosirea tranşelor de vaccinuri acestea sunt distribuite şi vor fi puse la dispoziţia medicilor care vor invita mai întâi personalul medical, apoi zonele vulnerabile şi personalul esenţial după care întreaga populaţie să se vaccineze. Totul este conform planului.”, dă asigurări Vlad Voiculescu.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă