4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVlad Voiculescu nu exclude posibilitatea carantinării Capitalei

Vlad Voiculescu nu exclude posibilitatea carantinării Capitalei

„Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată încă o dată. (…) Aşteptarea mea este ca incidenţa să treacă de 6 la mie în Bucureşti. Nu am niciun motiv să cred că lucrurile s-au schimbat fundamental în ultimele 24 de ore”, a afirmat Voiculescu, întrebat despre posibila carantinare a Capitalei dacă incidenţa trece de 6 la mie.

Ministrul a adăugat că vor fi revizuite toate criteriile pentru impunerea carantinei şi a precizat că este foarte probabil ca una dintre măsuri să fie ieşirea din casă cu declaraţie.

„Aceleaşi măsuri cu care ne-am obişnuit, aceleaşi măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară aceleaşi trebuie luate şi în Bucureşti. Închiderea centrelor comerciale, iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi”, a mai explicat Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că este mic numărul testelor pentru depistarea coronavirului.

Voiculescu a mai spus că o întâlnire va avea loc la sediul Ministerului Sănătăţii cu reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate public, DSU şi INSP.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat că, în cazul în care Bucureştiul ajunge la o rată a infectărilor de 6 la mia de locuitori, atunci nu vor mai putea fi făcute cursuri, potrivit ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, fiind posibil să fie luată măsura carantinării zonale, atât în Capitală cât şi în localităţile limitrofe aflate deja în carantină.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă