13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVreme închisă în Bucureşti, cu ploi slabe şi intensificări ale vântului

Vreme închisă în Bucureşti, cu ploi slabe şi intensificări ale vântului

Conform specialiştilor, în Capitală, pe durata zilei de miercuri, între orele 6:00 – 20:00, trecător, cerul va avea înnorări şi vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări după-amiaza şi seara, când la rafală se vor atinge viteze de 35 – 40 km/h.

Dimineaţa, temperatura aerului se va situa în jurul valorii de 5 grade, apoi va urca spre o maximă de 13 – 15 grade Celsius.

Meteorologii au emis, marţi, o atenţionare Cod galben de vânt puternic şi viscol, la altitudini mari, valabilă în 15 judeţe din Moldova, Transilvania şi Muntenia, începând de miercuri dimineaţa.

Potrivit prognozei, miercuri, 27 martie, în intervalul orar 6:00 – 20:00, în cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55 – 75 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, local, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va sufla tare, cu viteze de 80 – 100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Judeţele aflate sub atenţionarea Cod galben sunt: Botoşani, Iaşi, Vaslui şi, parţial, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Braşov şi Covasna.

Temporar, vântul va avea intensificări şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse, cu viteze de până la 45 – 55 km/h. În jumătatea de nord a Moldovei, trecător, vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare şi condiţii de polei.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionarea emisă marţi.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă