23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVremea se răcește în toată țara. La munte va ninge

Vremea se răcește în toată țara. La munte va ninge

Vineri se răceşte simţitor. Apare un pic soarele prin vest şi nord; dar în celelalte regiuni va fi înnorat şi o să plouă, mai abundent prin sud-estul ţării.
 

Sâmbătă avem atmosferă închisă şi rece. O să picure trecător în sud-est, nord-vest şi la munte, dar noaptea ploile cuprind majoritatea zonelor.

Duminică, temperaturile rămân modeste. Va ploua în nord, centru, la deal şi munte, vin câţiva stropi şi în restul ţării, iar la peste 1500 de metri, vor fi ninsori şi lapoviţă.

Vremea se menţine rece şi luni. Atmosfera va fi schimbătoare, cu ploi sporadice, mai ales în nordul ţării şi condiţii de lapoviţă şi ninsoare pe crestele montane. În noaptea următoare, prin Bucovina vor fi în jur de zero grade şi s-ar putea să apară bruma.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan avem o zi tare neplăcută, cu averse zdravene şi vânt intens, îndeosebi la malul mării, pe unde va sufla cu 45…55 Km/h. Temperaturile scad foarte tare; joi s-au atins 30 de grade în zona Bărăganului; vineri vor fi cel mult 14 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, temperaturile pierd chiar şi 15 grade faţă de ziua trecută. Cerul rămâne acoperit de nori; o să plouă în mai multe reprize şi vântul va fi destul de insistent.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se arată puţin soarele; dar în ansamblu avem atmosferă închisă; mai vin ceva ploi, iar vântul se înteţeşte din când în când. Se răceşte şi aici: maximele nu mai trec de 14 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş nu prea sunt semne de ploaie; apare un pic şi soarele, dar temperaturile rămân modeste şi vom avea cel mult 15…16 grade pe la amiază.

La fel va fi şi în ţinuturile vestice: atmosferă schimbătoare şi condiţii reduse de ploaie. Temperaturile cresc uşor faţă de ziua trecută, dar se menţin sub normalul perioadei.

În Transilvania, ziua de vineri aduce un aer rece, mulţi nori şi ploi frecvente. O să mai plouă şi pe timpul nopţii, iar pe crestele Carpaţilor s-ar putea să cadă lapoviţa şi ninsoare.

Temperaturile coboară foarte tare şi în zona Olteniei şi vremea devine rece pentru început de octombrie. Cerul va fi plin de nori; o să plouă din când în când şi vântul o să agite atmosfera.

În ţinuturile sudice, joi, s-au înregistrat 31 de grade dar vineri nu vor fi mai mult de 14 grade. Norii persistă şi vor aduce alte ploi mai consistente pe partea estică a Munteniei.

Vremea la București

În Bucureşti, vineri, se răceşte foarte tare şi de la 30 grade înregistrate joi, ajungem la doar 14 grade. O să avem vreme neplăcută, vânt activ şi mai multe reprize de ploaie.

Sâmbătă, atmosfera va fi închisă şi rece. E posibil să picure trecător, iar maxima se opreşte pe la 16 grade.

Duminică aşteptăm vreme schimbătoare, condiţii de ploaie slabă şi un vânt mai intens în orele serii. Temperaturile cresc uşor, dar rămân sub valorile normale.

Vreme rece avem şi luni, un pic de soare şi cel mult 17 grade în termometre.

Vremea la munte

Vremea se răceşte tranşant şi în zonele de munte. Vineri o să plouă în Carpaţii Meridionali şi Orientali, iar la peste 1800 de metri altitudine se anunţă lapoviţă şi ninsoare. Vântul suflă mai tare în Munţii Banatului.

Sâmbătă avem încă o zi rece, cu cer înnorat şi câţiva stropi de ploaie.

Şi duminică o să fie frig; o să plouă în aproape toată zona montană iar la altitudini de peste 1500 de metri se aşteaptă lapoviţa şi ninsoare.

Luni rămânem cu vremea rece; ploile apar sporadic, iar în zonele de creastă mai sunt condiţii de lapoviţă şi ninsoare.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...
Ultima oră
Pe aceeași temă