4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiWeekend plin pe litoral. Ce poți face în afară de plajă

Weekend plin pe litoral. Ce poți face în afară de plajă

În această perioadă, vremea este excelentă. Se anunță aproape 30 de grade și cer senin. Pe lângă plajă însă, turiștii sunt așteptați și cu o serie de evenimente.

În Constanța, de exemplu, zilnic, se desfășoară o expoziție și o proiecție de film, „România întregită în Europa Unită”. Acestea pot fi urmărite zilnic, între orele 14.00 și 19.00, în zona Cazinoului din Constanța. Cu ocazia Centenarului, este organizat un eveniment și la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Este vorba despre expoziția „Regina Maria – 100 de ani de inspirație“, dedicată, așa cum îi spune titlul, reginei care a schimbat soarta României. Pe faleza Cazinoului continuă două evenimente începute luna trecută. Este vorba despre „Filme în aer liber“, care aduce în fața publicului unele dintre cele mai cunoscute pelicule. În weekend veți putea vedea, printre altele, „Taxi Driver“, „Bonnie and Clyde“, „Volver“, „Eternal Sunshine of the Spotless Mind“, „Little Miss Sunshine“ și „Sleepy Hollow“.

Tot aici puteți asculta 60 dintre cele mai cunoscute melodii românești, într-un eveniment muzical dedicat centenarului, Sunset Sea-mphony 2018. Zilnic, până pe 19 august inclusiv, între orele 19.30 și 21.00.

În Piața Ovidiu vă așteaptă un târg de antichități și artă, de unde puteți achiziționa produse de profil. De asemenea, în zona Pavilionului Expozițional din Constanța în data de 18 august, respectiv pe plaja Azuma în data de 19 august, între orele 16.00 și 19.00, turiștii și constănțenii pot participa la Cupa Filantropica, unde vor vedea și demonstrații de enduro și skijet.

„Accesul publicului la toate aceste evenimente este gratuit”, au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

 

Petreceri la Techirghiol și Cernavodă

Evenimentele nu se rezumă numai la municipiul Constanța. În Techirghiol, de exemplu, se desfășoară, „Zilele Lacului“. Începând din acest an, în urma deciziei Consiliului Local Techirghiol, „Zilele Oraşului“ se vor transforma în „Zilele Lacului“.

Pe 17 şi 18 august, pe faleză, la sala de sport şi la stadion vor avea loc mai multe evenimente care să marcheze această sărbătoare a oraşului şi lacului Techirghiol. În zona centrală a oraşului va fi amplasată şi scena unde vor concerta Mandinga, Randy sau Ionuţ Galani. Și în Cernavodă se organizează, în această perioadă, zilele orașului, care cuprind concerte, piese de teatru și un meci de baschet demonstrativ oferit de militarii americani de la baza militară Mihail Kogălnicea-nu. Din păcate, Cernavodă nu este un oraș turistic, adresabilitatea unui astfel de eveniment fiind locală.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă