17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiZece irakieni şi doi sirieni care încercau să iasă ilegal din țară,...

Zece irakieni şi doi sirieni care încercau să iasă ilegal din țară, prinși la frontiera Nădlac II

Migranţii au fost găsiţi ascunşi în interiorul unei autoutilitare conduse de un cetăţean din Letonia.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat, în noaptea de luni spre marţi, pentru a ieşi din ţară, un cetăţean leton în vârstă de 34 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Vauxhall, înmatriculată în Marea Britanie.

Poliţiştii de frontieră au controlat autoutilitara şi au găsit ascunse, într-un loc special amenajat în partea din faţă a compartimentului marfă, 12 persoane, dintre care şapte bărbaţi, două femei şi trei minori.

Aceste persoane au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din zece cetăţeni din Irak şi doi cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, iar minorii între 9 luni şi 16 ani.

În urma cercetărilor s-a stabilit că şoferul autoutilitarei urma să transporte cetăţenii străini într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi faţă de şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă