9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiZeci de avocați au protestat împotriva condamnării lui Robert Roșu în dosarul...

Zeci de avocați au protestat împotriva condamnării lui Robert Roșu în dosarul Ferma Băneasa

Avocatul Robert Roșu a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, după ce în primă instanță fusese achitat. În semn de protest, zeci de avocați au afișat pancade prin care și-au arătat susținerea față de colegul lor dar au și cerut ca avocații să nu fie identificați cu clienții pe care-i reprezintă.

„Alături de Robert”, „Interzicerea identificării avocatului cu clientul”, „Motivarea hotărârilor la data pronunțării”, „Tratarea părților și avocaților cu respectarea demnității umane”, au fost câteva dintre mesaje afișate de avocați pe holurile Palatului de Justiție.

Procurorii DNA susțin în dosarul Ferma Băneasa că avocatul Robert Roșu, „…s-a implicat activ în demersurile de încheiere contracte, transmitere notificări, conform celor convenite cu Truică Remus.”.

Sentința finală în acest dosar a fost dată săptămâna trecută iar unul dintre cei condamnați, prințul Paul de România, a fugit înainte de a fi luat de polițiști pentru a fi dus la închisoare pentru 3 ani și 4 luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă