21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiZeul Neptun a ajuns la Brăila călare pe un pește de Ziua...

Zeul Neptun a ajuns la Brăila călare pe un pește de Ziua Marinei

Până la apariţia zeului Neptun, a fost oficiată o slujbă religioasă de pomenire a marinarilor căzuţi la datorie, care a fost urmată de lansarea la apă a unei ancore împodobite în memoria eroilor marinari şi trecerea în revistă a navelor militare şi civile.

Au fost trase mai multe salve cu muniţie de manevră, iar vase militare şi civile au defilat prin faţa miilor de brăileni prezenţi pe Faleza Dunării.

Zeul Neptun a urcat la bordul navei Dâmboviţa, unde a oficiat botezul marinarilor, după care a declarat deschise jocurile marinăreşti, urându-le succes temerarilor înscrişi în aceste tradiţionale competiţii, precum porcul la şcondru, trasul la parâmă sau prinsul raţelor.

Porcul la şcondru s-a organizat, ca şi în anii trecuţi, fără chinuirea animalului, porcul aşteptând pe mal pentru a fi oferit trofeu câştigătorului. Au mai fost organizate concursuri de bărci şi demonstraţii cu ambarcaţiuni sportive.

Manifestările dedicate Zilei Marinei se înscriu în seria acţiunilor organizate cu ocazia Zilelor Municipiului Brăila, care se desfăşoară în perioada 12 – 15 august.

Tot în cadrul zilelor municipiului, la Teatrul “Maria Filotti” Brăila este programată, miercuri seară, festivitatea de acordare a titlului de cetăţean de onoare cunoscutului cântăreţ Nicu Alifantis, născut la Brăila pe 31 mai 1954.

Seara se va încheia pe Faleza Dunării, cu un spectacol susţinut de trupa de dans aerobic şi dans popular stilizat Phoenix, un show cu fachiri, un recital susţinut de Smiley, urmat de un spectacol de lasere şi artificii.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă