Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zilele Bucureștiului vor costa Primăria Generală peste 2,3 milioane de lei

Zilele Bucureștiului vor costa Primăria Generală peste 2,3 milioane de lei

Primăria Capitalei vrea să investească peste 2,3 milioane de lei pentru organizarea unor concerte şi spectacole pe o scenă plutitoare amplasată pe Dâmboviţa cu ocazia Zilelor Bucureştiului, precum şi pentru lansarea la apă, pe Dunăre, a unor bărci ce reprezintă fiecare regiune.

Iulian Budușan 0 comentarii

Primăria Capitalei vrea să investească peste 2,3 milioane de lei pentru organizarea unor concerte şi spectacole pe o scenă plutitoare amplasată pe Dâmboviţa cu ocazia Zilelor Bucureştiului, precum şi pentru lansarea la apă, pe Dunăre, a unei flotile de bărci care să reprezinte fiecare regiune istorică a României şi care să parcurgă tot drumul pe apă până în Londra, unde să participe la cursa Tamisei – The Great River Race, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul Regata Marii Uniri – Flotila România Centenar 2018 se va derula în colaborare cu Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 şi cu Institutul Cultural Român Londra, la propunerea Asociaţiei.

"În contextul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, în egală măsură, Proiectul Regata Marii Uniri – Flotila România Centenar 2018 îşi propune ca scop principal promovarea turismului cultural cu impact asupra publicului din Bucureşti, prin manifestările organizate pe râul Dâmboviţa în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Bucureştiului. Prin intermediul unor astfel de evenimente cu impact public semnificativ se vor oferi publicului informaţii cultural-turistice privind Bucureştiul şi România. Ambarcaţiunile vor constitui puctul de atracţie atât pe apă, în timpul paradelor, cât şi pe uscat, în cadrul expoziţiilor cu caracter cultural amenajate în timpul evenimentelor”, se arată în proiectul de hotărâre.

Conform documentului, proiectul se va desfăşura pe trei structuri: lansarea flotilei, participarea la Festivalul Tamisei la Londra şi evenimentul Zilele Bucureştiului, care va consta în diverse concerte şi spectacole.

Astfel, va fi lansată pe Dunăre o flotilă formată din ambarcaţiuni care să reprezinte fiecare regiune istorică a României: Ţara Românească, "ambarcaţiunea cea mai spectaculoasă”, cu "catarg ce va fi desfăcut în format expoziţie", Moldova şi Transilvania şi cea de-a treia ambarcaţiune va reprezenta Dobrogea, Basarabia şi Bucovina.

Flotila va parcurge drumul pe apă până la Londra, în zona Richmond şi va debarca în dreptul Teatrului Naţional din Londra, echipajele urmând apoi să participe la spectacolul dedicat României din Parcul Bernie Spain Gardens, unde vor fi amenajate standuri regionale, expoziţii tematice, istorice, turistice, ateliere de meşteşuguri româneşti, iar pe scena amplasată în zonă vor avea loc spectacole pop şi de muzică populară cu artişti români. Tot în cadrul evenimentului va fi şi o prezentare a Bucureştiului şi clipuri de promovare a obiectivelor turistice de aici. Flotila va participa ulterior la cursa Tamisei „The Great River Race” din 8 septembrie.

De asemenea, în cadrul evenimentului dedicat Zilelor Bucureştiului - programate să se desfăşoare "în cursul lunii septembrie" - vor avea loc concerte timp de trei seri pe o scenă plutitoare amplasată pe râul Dâmboviţa, în faţa Bibliotecii Naţionale şi va fi inclusă şi o paradă de "ambarcaţiuni tradiţional româneşti", intitulate "Flotila Centenar”, la care se adaugă şi un spectacol de lumini şi o proiecţie a unui film special dedicat Centenarului Marii Uniri.

În ceea ce priveşte costurile, Primăria Capitalei va aloca peste 2,3 milioane de lei, dintre care aproape 788.000 de lei pentru participarea la Festivalul Tamisei de la Londra (aproape jumătate de sumă costând doar bărcile) şi peste 1,5 milioane de lei pentru Zilele Bucureştiului.

Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cea care a şi propus colaborarea pentru proiect, va asigura managementul şi implementarea tehnică a acestuia, suportând unele cheltuieli de aproximativ 70.000 de lei, transportul, diurna şi cazarea echipei care va pleca cu bărcile pe traseul Tulcea – Bucureşti – Londra. La rândul rău, Institutul Cutural Român va contribui cu 115.000 lei pentru desfăşurarea activităţilor dedicate Centenarului la Londra, în parcul Bernie Spain Gardens, respectiv amplasarea scenei, asigurarea echipamentelor audio şi video, amenajarea standurilor expoziţionale şi asigurarea deplasării unor artişti români şi cazarea şi onorariile lor.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea cooperării dintre Primăria Capitalei, Institutul Cultural Român Londra şi Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 pentru finanţarea şi derularea în comun a proiectului Regata Marii Uniri – Flotila România Centenar 2018 va fi supus dezbaterii şi votului consilierilor generali în şedinţa de săptămâna viitoare.

 

Comentarii

loading...