14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiZiua Porților Deschise pentru Copii la MAI

Ziua Porților Deschise pentru Copii la MAI

Ministerul Afacerilor Interne a  organizat cea de-a XI-a ediție a Zilei Porților Deschise pentru Copii, în contextul sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului.

Toate structurile ministerului s-au mobilizat și i-au așteptat pe cei mici cu surprize și diferite momente interactive pentru a-i familiariza cu activitatea lor de zi cu zi.

MAI a organizat în curtea instituției o expoziție de mașini de epocă, motociclete, elicoptere și alte mijloace de intervenție ale Poliției, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Pompierilor, Inspectoratului General de Aviație, Inspectoratului General pentru Imigrări.

De asemenea, micii sportivi de performanță din cadrul Clubului Sportiv Dinamo i-au încântat pe vizitatori cu câteva numere de gimnastică și o demonstrație de scrimă.

Dintre surprizele pregătite amintim coborârile în rapel cu Drapelul României ale luptătorilor din cadrul forțelor speciale SIAS, ale jandarmilor montani și pompierilor salvatori, exercițiile demonstrative ale câinilor de serviciu și, în premieră națională, cel mai mare selfie făcut de câinele polițist ȘUIER.

În cadrul evenimentului, cei prezenți au vizitat zone simbolice, istorice și funcționale din sediul central al Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv expoziții de uniforme istorice și documente de arhivă ale MAI.

De asemenea, personalul din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență au acordat lecții de prim ajutor și de autoapărare. Fanfara Jandarmeriei Române a încântat asistența cu muzica reprezentativă și melodii din repertoriul internațional.

Ziua s-a încheiat cu miniconcertul artistei Iuliana BEREGOI, cunoscută și apreciată de copii.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă