Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook Muzeul Județean Buzău

Foto: Facebook Muzeul Județean Buzău

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Buzău.

Reconstituirea vizitei domnitorului Alexandru Ioan Cuza la Buzău cu ocazia Unirii Principatelor a avut parte anul acesta de un nou scenariu, alături de marele domnitor putând fi remarcate și reconstituirile lui Mihai Viteazu, precum și a regelui Ferdinand I.

Vlad Chelu 0 comentarii

 Cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la Mica Unire, Consiliul Județean Buzău, împreună cu Muzeul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie Getica și Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău, i-a invitat pe toți buzoienii, de la mic la mare, la un eveniment cu totul inedit: „Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean" pentru a marca ziua Unirii Principatelor Române.

Programul evenimentului a fost următorul:

10.45-11.00 / Deschiderea oficială a evenimentului;

11.00-11.30 / Momente re-enactment: sosirea delegației unioniste compusă din Dom­nitorul Alexandru Ioan Cuza și suita sa, dar și Domnitorul Mihai Viteazul, cel care a realizat prima unire a Țărilor Române, precum și a Regelui Ferdinand I, cel care a desăvărșit Unirea României;

11.30 – 12.00 / Hora Unirii în jurul clădirii muzeului;

12.00 – 12.30 / Spectacol de muzică și dansuri populare susținut de către Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău.

Comentarii

loading...