4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăAldineA murit generalul Olteanu, cel care se lăuda că a construit bulevardul...

A murit generalul Olteanu, cel care se lăuda că a construit bulevardul Victoria Socialismului

Între anii 1980 – 1985, Constantin Olteanu a îndeplinit funcția de ministru al Apărării Naționale și a fost avansat de Nicolae Ceaușescu la gradul de general-colonel (cu trei stele) – cel mai înalt grad militar care se atribuia în acea perioadă în România.

În anul 1985, Constantin Olteanu a fost numit prim-secretar PCR și primar al Bucureștiului, deținând această funcție până în anul 1988.

Olteanu relata ulterior că Nicolae Ceaușescu, abia întors dintr-o vizită în URSS, l-a convocat la el și i-a spus: “Mergi pe linie politică, în locul lui Pană, iar în locul tău o să-l punem pe Milea”.

Constantin Olteanu se lăuda că în mandatul său de primar s-au realizat modernizarea râului Dâmbovița, continuarea lucrărilor la metrou, construcția de blocuri și prelungirea fostului bulevard Victoria Socialismului până la Șoseaua Mihai Bravu.

Din 1988 până în decembrie 1989, Constantin Olteanu a fost secretar al CC al PCR, inițial pentru propagandă și presă (20 mai 1988-octombrie 1989), apoi pentru relații externe.

În perioada Revoluției din decembrie 1989, Olteanu a fost trimis în Moldova. Pe 11 ianuarie 1990, generalul Olteanu a fost trecut în rezervă, apoi a fost judecat și, în final, a fost achitat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă