30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăAldineAm găsit soluția pentru finanțare de la UE: junglă, în loc de...

Am găsit soluția pentru finanțare de la UE: junglă, în loc de autostrăzi!

Datele recente arată că pe șantierele și potențialele șantiere ale patriei noastre s-au format numeroase ecositeme unice în lume.

Pe șantierele comandate de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Drumuri, se descoperă la foc continuu noi specii unice în lume.

România a devenit un rai al animalelor terestre și aeriene, care și-au găsit casă pe infrastructura rutieră a țării noastre.

În ultimii șase ani, autostrăzile mult visate de români au fost blocate de urme de labă de urs, amfibieni și super-lilieci.

Cel mai recent exemplu a fost înregistrat chiar weekend-ul trecut, când mult visata autostradă a președintelui Klaus Iohannis, Sibiu – Pitești, a fost blocată de Uniunea Europeană, pentru a nu pune în pericol viața unor gândaci de care toți biologii din lume sunt fascinați.

Șefii de la drumuri nu vor primi acord de mediu și, implicit, finanțare de la Uniunea Europeană, până când nu vor rezolva problema celui mai rar gândac.

Guvernul României va trebui să le demonstreze mai marilor UE cum va proteja gândacii-comoară.

Deja, cei mai renumiți cercetători internaționali din domeniu se pregătesc să se deplaseze pe site-ul autostrăzii Sibiu – Pitești pentru a studia gândacii în mediul lor natural.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă