18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăAldineCum o prinde, cum o coase obstretica de la Bruxelles

Cum o prinde, cum o coase obstretica de la Bruxelles

Ce s-a întâmplat săptămâna trecută la Bruxelles, în Comisia Juri, ne-a lecuit să mai credem că leacul e universal valabil.

Ciorditorii din vest sunt imuni la terapia antivirală

Franţuzoaica Sylvie Goulard şi belgianul Didier Reynders, deşi acuzaţi de fapte de corupţie, au primit undă verde pentru a fi comisari europeni, de la toate comisiile închise la veston. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în cazul trimişilor guvernului de la Bucureşti şi a celui de la Budapesta. Rovana Plumb şi László Trócsányi n-au trecut testul. Deşi orice laborator din lume ar demonstra că sângele lor est-european nu e contaminat de hoţie, flagelul stigmat al UE pentru cei care nu se potrivesc cu noua corectitudine politică, cei doi au ieşit înfrânţi de votul verzilor şi a celor uniţi cu noua religie a globalismului salvator.

Ce lege interzice unui falit să ajungă comisar european?

„Păcatul” Rovanei Plumb a fost că are credit prea mare la o bancă şi un împrumut privat de 800.000 de lei, bani prin care a creditat campania electorală a PSD pentru alegerile europarlamentare. Chipurile, zic corecţii, de care nu se ating injecţiile statului de drept, ea nu ar putea să-şi returneze creditul cu un salariu de peste 13.000 de euro, leafa de bază a unui comisar european, la care se adaugă alte sporuri. Pentru a nu fi singură la laboratorul de primit analizele la zi, bune pentru un mandat de înalt funcţionar european, a fost înhăţat, tras cu scorbaciul în boxa acuzaţilor şi László Trócsányi, fostul ministru al justiţiei din guvernul Viktor Orban, pentru o presupusă salarizare la un cabinet de avocatură în 2007. Deh, celor proscrişi li se caută şi în bloc-notes-uri sume nule.

Cine le sunt oponenţii e clar ca bună ziua. Ce li s-a întâmplat în Comisia Juri celor doi est-europeni aduce încă un argument la teza mea mai veche, despre care am tot vorbit, că Parchetul European nu e decât o nouă inchiziţie care să pedepsească ereticii.

După cum s-a văzut din filmul bruxellez, duduia Sylvie şi mister Didier sunt apţi combatanţi în structurile de putere, deşi aveau şi ei acuzaţii de corupţie în ţările lor. Numai că cei doi veneau dinspre marile puteri ale Europei, nu dinspre firavele din estul Europei.

La Bruxelles e măsluit cântarul dreptei judecăţi

Mai vreţi o probă în plus că la Bruxelles se judecă strâmb? Că se instituie dictatul supraputerilor asupra celor mici? Dubla măsură e evidentă. Se poate vedea de pe lună.

Dar totuşi, rămâne întrebarea în ce lege din ţările Europei septentrionale falitul nu poate fi comisar european? Dacă o personalitate, nu trebuie să fie Hillary Clinton, ci una mai mică adună sponsori în jurul ei înseamnă că e coruptă?

Hilarry Clinton a adunat bani din cărţi, cât ar aduna din împrumuturi Rovana Plumb într-o mie de vieţi, nebacoviene.

Biata soţie a fostului preşedinte american a adunat vreo 800 de milioane de dolari numai din cărţi şi din conferinţe. Pe bune, s-ar întreba orice sceptic al lumii? Anticorupţia, de ei inventată, nu loveşte în ogrăzile lor. Antiviralele lor scapă de contagiunea hoţiei doar elitele din ţări îndepărtate, nu şi pe cele proprii, ariene, la forme şi corupte la talie, imune la orice antiviral, de gen.

Nu-mi e clar de ce antigripalul Anticorupţie e experimentat doar în ţările care nu acceptă politica surogat a globalismului?

Revenind la datoriile Rovanei Plumb, acestea au fost achitate prin două apartamente. Actele prezentate nu au fost suficiente în faţa juraţilor din Juri. Era proscrisă. Poate că nu şi-a dat seama, că anumite creiere din spatele laboratoarelor de dat virginitate comisurală nu o aveau pe lista celor agreaţi.

Orice târfă din bordelul politic vest european poate ajunge coristă în corul Catedralelor. Cusute, sunt ca noi, fecunde fecioare la care cine nu se închină e trimis la beciul domnesc. 

Cine i-a făcut felul Rovanei Plumb?

După anunţul victorios al lui Rareş Bogdan şi a copilului bine înfăşat, Siegrfied Mureşan, e clar că Unitatea nu a fost de acord cu trimiterea unui civil să se ocupe de marile afaceri ale transporturilor europene. Are nevoie de un om de tipul Petrov, uşor de şantajat.

Securitatea azi e internaţionalizată. Alte state şi-au trimis ca europarlamentari chiar ofiţeri cu simbrie. De ce bătrâna noastră instituţie s-ar lăsa mai prejos?

Când spuneam prietenilor că Băsescu e ghidonat de umbre nimeni nu mă credea. Fecunzii lui amirali ai întunericului îl dirijau cu dosarul Petrov. Când părea că prea ia aripi i-au scos tuberculii din osânza securităţii şi l-au dat la câini. Preşedintele CNSAS nu ne crede că tot băieţii lui l-au făcut. Că dosarul a fost scos la un timp în care pacientul cu pietricele de gheaţă în loc de inimă trebuia transformat în legumă politică. Ei l-au creat, tot ei l-au dat la câini.   

În pamperşii din copilăria lui László bácsi au găsit şerveţele căcănii

Dacă în cazul Rovanei Plumb e clară sursa făcăturii politice, la László Trócsányi vina poate fi căutată doar în opoziţia dură a guvernului maghiar împotriva emigranţilor. Aşa i s-a căutat în pamperşii devenirii politice şi i-au găsit un şerveţel murdar. L-au făcut poster şi l-au arătat lumii bune europene, corecte doar la aspect, nu şi la trup, drept un mare rahat de care trebuie să fugi.
Numai că Trocsanyi şi Orbanul unguresc nu se vor opri aici. Urmează procese, acţiuni în justiţie şi acţiuni de blocare a bugetului UE. La Budapesta sunt lideri mai tari decât fularele de la Bucureşti, învârtoşate în poziţii de prim dregători.

Aşa e în viaţă. Coruptul cel mare nu se vede. Arestată e bătrâna cu doi pătrunjei, vânduţi la margine de piaţă, nu evazionistul de reţea, cel care conduce din umbră tarabele şi rolul lor de a vinde legume veganilor, adică celor corecţi cu viaţa.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă