Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Expoziție despre minoritatea germană din România, la sediul Parlamentului European

Expoziție despre minoritatea germană din România, la sediul Parlamentului European

Europarlamentarul PPE Siegfried Mureșan a organizat un vernisaj în sala Yehudi Menuhin a Parlamentului European din Bruxelles pentru a arăta buna conviețuire a comunităților etnice din țara noastră.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

“România este un exemplu de urmat în Europa în ceea ce privește buna conviețuire între comunitățile etnice și respectarea drepturilor minorităților. O conviețuire care datează de secole și cu care noi, ca țară, avem de ce să ne mândrim. De aceea, am organizat la Parlamentul European expoziția de fotografie ”, a declarat europarlamentarul.

El însuși de etnie germană, Siegfried Mureșan a subliniat rolul pozitiv pe care l-au avut sașii în istoria României. În acest sens a menționat Declarația de la Mediaș din februarie 1919 prin care etnicii germani și-au exprimat susținerea pentru Marea Unire.

”În Europa de azi, în Uniunea Europeană sunt mai multe drepturi ale minorităților decât oricând. Prin această expoziție, vreau să arătăm o Românie deschisă, multiculturală, europeană”, a spus Mureșan miercuri seara.

El a subliniat faptul că anul viitor Sibiul va fi Capitală Gastronomică Europeană, ceea ce va contribui la popularizarea României în spațiul comunitatr.

Comentarii

loading...