Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liviu Timbus, scriitor satiric

Cunoscutul jurnalist Liviu Timbus, colaborator al suplimentului aldine, unde a publicat texte inedite si incomode despre istoria recenta, se dovedeste si un excelent scriitor satiric. La editura Albatros a aparut de curand volumul sau Minunata ...

Rl online 0 comentarii

Cunoscutul jurnalist Liviu Timbus, colaborator al suplimentului aldine, unde a publicat texte inedite si incomode despre istoria recenta, se dovedeste si un excelent scriitor satiric. La editura Albatros a aparut de curand volumul sau Minunata poveste a romanului de bloc. Observam, asadar, nu romanul "la bloc", cu alte cuvinte este vorba despre romanul ultimelor decenii, care, locuind in habitatul programat lui de catre comunism, a devenit o vietuitoare aparte, cu moravuri si reactii tipice.
In acest sens, trebuie citita povestirea "Tartorul de bloc", numit Sica Bulumete. Cartea lui Liviu Timbus este aproape o rara avis intr-un peisaj editorial unde predomina fie maculatura, fie lucrarea serioasa cu deschidere filosofica. Autorul nostru stie insa ca pe langa productiile grave este nevoie si de asemenea piscaturi sau picanterii care pana la urma fac tot hazul si dau gust vietii atat de insipide. Mai citam pentru a fi primele parcurse schitele "Sectoristul", "Taifun la Rulmentul socialist", "Baietii cu ochii de culoarea epoletilor". O proza scrisa taios, muscator, fara dramatisme inutile.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...