19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăAldineIntrarea în anul Centenar, sărbătorită prin arborarea peste Prut a unui tricolor...

Intrarea în anul Centenar, sărbătorită prin arborarea peste Prut a unui tricolor de 100 de metri

Acțiunea a fost organizată de Alianţa pentru Centenar, care reuneşte peste 130 de asociaţii civice sub mesajul unionist „Basarabia e România”, în colaborare cu Primăria Fălciu.

Manifestanții s-au întâlnit în fața primăriei din Fălciu și au desfășurat un drapel tricolor cu lungimea de 100 de metri, pe care l-au purtat către podul feroviar peste Prut între Fălciu și localitatea Cantemir din Republica Moldova.

S-a scandat „Basarabia e România!”, „România n-a avut graniță la Prut!” și „Jos hotarul de la Prut!”, imensul tricolor fiind arborat de-a lungul podului peste Prut.

Prin această acțiune, manifestanții le-au cerut autorităților din România și Republica Moldova ca podul de la Fălciu –Cantemir, în prezent dezafectat, dar și celelalte 22 de poduri care în perioada interbelică legau localitățile de pe cele două maluri ale Prutului să fie reabilitate și să devină funcționale, pentru ca râul să nu mai fie o barieră între frați.

Potrivit lui George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, anul 2018 este deosebit de important deoarece marchează Centenarul Marii Uniri din 1918 a tuturor românilor și în acest context e necesară concentrarea eforturilor organizațiilor civice „pentru a împlini cel mai frumos vis realizabil al generației noastre: reîntregirea”.

„Desfăşurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenţia asupra necesităţii reîntregirii ţării prin unirea României cu Republica Moldova. Solicităm autorităţilor centrale şi judeţene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul şi ca să ne plângem ostaşii căzuţi la Ţiganca”, a declarat George Simion.

O parte a participanților la acțiunea civică au sărbătorit Anul Nou împreună, la Casa de Cultură din Fălciu.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă