15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăAldineProducătorul celebrului serial „Clanul Soprano“ filmează la Constanța

Producătorul celebrului serial „Clanul Soprano“ filmează la Constanța

Mai multe străzi din Constanța se închid pentru două zile, altele pentru cinci minute. Aici se vor filma scene din serialul internațional de televiziune „The Romanoffs”, produs de Matthew Weiner, cel care a creat și serialele „Mad Men“ și „Clanul Soprano“. Serialul la care lucrează acum va fi difuzat de canalul video Amazon. Filmul urmărește povestea unor persoane care se consideră descendenți ai celebrei dinastii imperiale a Rusiei, Romanov, familie asasinată de către bolșevici. „Familia Romanov a fost ultima dinastie care a condus Rusia, din 1613 până când bolșevicii au venit la putere, în 1917. În iulie 1918, țarul Nicolae, țarina Alexandra, cei cinci copii ai lor și servitorii care le rămăseseră loiali au fost executați cu sânge rece. Execuția a inspirat o serie de teorii ale conspirației, care includ și mitul că fiica lui Nicolae și a Alexandrei, Anastasia, a supraviețuit atacului.”, se arată în prezentarea filmului de pe site-urile de specialitate.  Acțiunea se petrece în anii ’90, în orașul rusesc Vladivostok.

Producătorii consideră că orașul Constanța poate reda foarte bine timpurile și locurile, așa că l-au ales pentru a filma mai multe secvențe. Vor fi cadre și de pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu“, dar și din hoteluri, spitale și alte locuri. Producătorii au acceptul autorităților locale și județene. Din distribuție fac parte Diane Lane, Isabelle Huppert, Christina Hendricks, Aaron Eckhart și Amanda Peet. „Fiecare episod are o distribuție diferită, o poveste diferită și un loc diferit. Lucrul care le leagă este că poveștile implică oameni care cred că sunt descendenți ai familiei Romanov”, a declarat
Weiner pentru The Hollywood Reporter.

Bugetul pentru acest film, care va conține opt episoade, este de 70 milioane dolari. Din acest buget se plătesc și figuranții din Constanța. O agenție de casting a căutat mai multe persoane, de la nou-născuți la persoane de vârsta a treia. Aceștia primesc 100 de lei pentru fiecare zi de filmare, care durează 12 ore, mesele fiind incluse.

„Ce s-a întâmplat cu Luni?“

Constanța a mai fost gazda unul film realizat de producători americani. Glenn Close și William Dafoe, însoțiți de alți actori și peste 150 membri de staff, au filmat, în zona veche a orașului, „What happened to Monday”, care a fost difuzat de Netflix.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a spus atunci că i-a convins pe americani să filmeze mai multe zile aici. Constanța a fost aleasă pentru că se potrivea scenariului: povestea avea loc într-un viitor distopic, iar clădirile în ruină din Constanța se potriveau de minune. Americanii au avut permisiunea primăriei să taie singurul dud din zona veche a orașului, care creștea de zeci de ani lângă biserica catolică. Motivul a fost că scenariul nu permitea apariția vegetației în film.

În mod curios însă, în film apar copaci (în secvențele filmate în București). Primarul a mai spus că orașul va avea mult de câștigat, din perspectivă turistică, datorită reclamei care va fi făcută în film Constanței. Numele orașului Constanța apare la minutul 2.03 din genericul final. 

Familia Romanov, ultima vizită în Constanța

În viața reală, țarul Nicolae al II-lea a vizitat orașul Constanța, împreună cu familia, în ceea ce avea să fie ultima vizită a familiei imperiale în afara Rusiei. A sosit în Portul Constanța în iunie 1914, pe mare, la bordul unei flote, și au fost întâmpinați de regina Maria, în cocheta sa locuință din port.

Vizita nu a fost una de curtoazie, ci urmărea încheierea unei alianțe, prin căsătorie, între familia Romanov și familia regală a României, adică între ducesa Olga și Carol al II-lea. Căsătoria nu a avut loc.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă