15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăAldineSala "Eugenio Barba", inaugurată la FITS, cu premiera spectacolului "Povestea prinţesei deocheate"

Sala “Eugenio Barba”, inaugurată la FITS, cu premiera spectacolului “Povestea prinţesei deocheate”

Noul spaţiu face parte din Fabrica de Cultură UniCredit care a pornit cu un singur spaţiu de joc – Sala Faust – acum patru ani, urmată de Sala Lulu şi recent Sala “Eugenio Barba”. La acestea se adaugă şi spaţiul exterior, amenajat special pentru spectacolul “Metamorfoze”, tot în regia lui Silviu Purcărete.

Proiectul, însă, este mult mai ambiţios, pe termen lung partenerii acestui spaţiu – TNRS & FITS, Construcţii SA, UniCredit Bank – îşi propun să-l transforme într-un centru de excelenţă în artele spectacolului, la nivel mondial, cu săli de studiu şi documentare, arhivă, dar şi spaţii de recuperare fizică.

Tot ca parte a acestui parteneriat, UniCredit Bank a dezvoltat şi a îmbunătăţit, pentru al doilea an consecutiv, aplicaţia FITS, ce poate fi descărcată atât din GooglePlay, pentru Android, cât şi din AppleStore, pentru IOS.

În 2018, aplicaţia FITS are mai multe informaţii despre toate evenimentele din Festival, atât în română cât şi în engleză, iar utilizatorii au şi posibilitatea de a-şi personaliza programul pentru cele zece zile.

De asemenea, a fost realizat, ca în fiecare an, programul tipărit al Festivalului, cu detalii editoriale şi recomandări, într-un tiraj de şapte mii de exemplare ce vor fi distribuite gratuit publicului din Sibiu.

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) s-a deschis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu un spectacol grandios în centrul oraşului şi cu tradiţionalul foc de artificii. Tema ediţiei aniversare este ”Pasiuni”, iar evenimentul reuneşte 3.300 de artişti şi invitaţi din 73 de ţări. 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă