8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăAldineTopul destinațiilor pentru minivacanța de Paşte

Topul destinațiilor pentru minivacanța de Paşte

Autor: Mara Moise

Operatorii de turism ne spun care sunt destinațiile preferate ale românilor.

În ultimii ani, tot mai mulţi români au decis să îşi petreacă vacanţa de Paşte peste hotare, în ţări cu un mare impact cultural şi peisaje extraordinare, în oraşe sau capitale europene, unde preţurile în această perioadă sunt mai mici. De la relaxarea într-un hotel de cinci stele în Antalya sau Cipru, până la explorarea deşertului Wadi Rum din Iordania, de la oraşele pline de mister din Rusia cu ale sale catedrale impunătoare, până la peisajele spectaculoase din Madeira sau Sorrento”, afirmă Dan Dumitru, marketing manager Paralela 45, citat de Mediafax.

Potrivit reprezentantului agenției de turism, cele mai căutate destinaţii, unde românii au decis să îşi petreacă vacanţa de Paşte au fost următoarele:

Iordania 

„Este o ţară superbă şi extrem de variată. Are oraşe antice, peisaje deşertice incredibile, locuri sfinte, de la locul unde a murit Moise până la locul Botezului lui Iisus, are incredibila Marea Moartă, cel mai frumos deşert din lume, apoi Wadi Rum, una dintre cele şapte minuni ale lumii contemporane, sau Petra, oraşul de piatră, supranumit Oraşul Roşu. O vacanţă de Paşte în această ţară costă 1.025 de euro de persoană pentru 8 nopţi de cazare cu mic dejun inclus în hoteluri de 3, 4 sau 5 stele în perioada 3-11 aprilie 2018.”

Rusia

„Ţară ce ascunde multe cufere cu atracţii turistice, una dintre cele mai iubite destinaţii de vacanţă. O mie şi una de poveşti de dragoste celebre, pline de seducţie şi mister pe care le poţi descoperi în Moscova, cu a sa arhitectură solidă şi o grandoare deosebită, până în oraşul ţarilor, Sankt Peters­burg, unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii. O vacanţă de Paşte cu plecare pe 6 aprilie costă 955 de euro pentru 7 nopţi de cazare cu mic dejun şi prânz incluse la hoteluri de 4 stele”.

Madeira

„Combinaţia perfectă a tropicalului cu liniştea, cu preaverdele, cu un Funchal, capitala insulei, ca o bijuterie încărcată cu case albe, cu străduţe bătute-n piatră cubică peste care alunecă florile arborilor de Jacaranda şi porţi pictate de artişti locali, cu parcuri bogate şi restaurante primitoare cu specific local. Patria hortensiilor, a streliţilor, a vinului licoros şi aromat de Madeira, a fructelor de mare savuroase, a promenadelor lungi pe deasupra oceanului învolburat. O ţară cu un farmec aparte, pe care o puteţi descoperi într-un sejur de 6 nopţi cu plecare pe 7 aprilie la tariful de 825 de euro de persoană.”

Antalya şi Cipru

„Două destinaţii perfecte pentru relaxare, cu o cultură aparte, cu staţiuni superbe, hoteluri de lux, piscine, spa, activităţi şi locuri de joacă pentru copii, servicii de calitate şi o experienţă culinară all inclusive. Un sejur de 5 ­nopţi în Cipru, în perioada 6-11 aprilie, are preţuri ­începând de la 365 euro/persoană.”

Istanbul

„Oraşul de pe două continente nu a mai fost atât de solicitat de către turişti, în urma evenimentelor din anii trecuţi, dar în 2018, în vacanţa de Paşte, românii au decis să viziteze frumosul oraş de pe malul Bosforului. Patru nopţi de cazare cu mic dejun inclus la hotel de 4 stele în perioada 5-9 aprilie, bilet de avion Bucureşti-­Istanbul şi retur cu compania ­Tarom, transferuri, taxe de aeroport, tur de oraş pietonal de o jumătate de zi cu însoţitorul de grup în Istanbul, costă 380 de euro/persoană”.
­

Bulgaria 

„A fost, de asemenea, o alegere bună pentru turiştii români, care s-au îndreptat spre hotelurile cu pachete de Paşte din Albena, all inclusive sau pensiune completă, cu cină festivă, meniu special creat de bucătari, cu muzică live, programe de animaţie, jocuri pentru copii, acces la piscinele interioare, acces gratuit la spa în unele locaţii. Preţurile pentru un sejur minim de două nopţi de cazare în cameră dublă au început de la 21 de euro/persoană”.

Pe de altă parte, administratorii portalului specializat în oferte turistice momondo.ro anunţă că destinaţiile de Paşte preferate de români sunt cu 16% mai ieftine decât anul trecut.

Roma şi Londra

În 2018, pentru al treilea an consecutiv, Roma şi Londra rămân primele două destinaţii de interes pentru românii care vor să călătorească de Paşte în străinătate. Pe lângă acestea Paris, Barcelona şi Milano sunt capitalele europene cu o prezenţă constantă în topul preferinţelor românilor pentru această perioadă, în ultimii trei ani. Datele arată că biletele către capitala londoneză, de exemplu, sunt mai ieftine cu 13% anul acesta comparativ cu 2017.

Căutările de zboruri pe care românii le fac pe motorul de căutare momondo.ro arată că preferinţele acestora nu s-au schimbat foarte mult în ultimii trei ani, marile oraşe europene rămânând cele mai atractive destinaţii pentru petrecerea sărbătorilor ­pascale.

O schimbare interesantă faţă de anii trecuţi este scăderea indicelui de popularitate a capitalelor precum Praga, Madrid şi Veneţia, care fac loc oraşelor mai însorite, aflate la malul mării: Bari şi Malta. Această tendinţă actuală a românilor de a se îndrepta spre litoralul mediteranean în detrimentul clasicelor oraşe europene este dovedită de creşterea rapidă a căutărilor de zboruri către Valencia, precum şi către Napoli şi ­Larnaca.  

ÎN ȚARĂ

Vacanţele în România au fost şi ele căutate de turiştii dornici să petreacă o vacanţă de Paşte autentic, cu bucate tradiţionale, muzică de petrecere şi relaxare la spa. În topul preferinţelor se află staţiunile balneo, Călimăneşti, Căciulata, Băile Felix, Băile Olăneşti şi Băile Herculane. Sejururile minime sunt de două nopţi de cazare cu mic dejun inclus sau pensiune completă, întâmpinarea cu ouă roşii, vin şi cozonac după Înviere, prânz tradiţional de Paşte pe 8 aprilie, cu berbecuţ la proţap sau cină festivă, intrare gratuită la spa, acces la piscină interioară şi exterioară cu apă termală, şedinţe de masaj, saună, jacuzzi și activităţi pentru copii. Preţurile încep de la 343 lei/persoană/pachet.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă