8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăAldineTrenul Regal ajunge în Constanța. Familia regală vizitează fregata Regele Ferdinand

Trenul Regal ajunge în Constanța. Familia regală vizitează fregata Regele Ferdinand

Trenul Regal va parcurge simbolic drumul spre Dobrogea în cinstea împlinirii a 140 de ani de la alipirea Dobrogei la țara mamă, precum și a aniversării a 160 de ani de la inaugurarea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă-Constanța.

Trenul Regal va opri în Fetești, Cernavodă, Medgidia și Constanța, unde Familia Regală va lua parte la scurte ceremonii de primire, în prezența autorităților locale și a locuitorilor orașelor vizitate.

Prima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Fetești, la ora 13.23. Accesul publicului și al presei este liber.

A doua oprire a Trenului Regal va avea loc la Podul de la Cernavodă, la ora 13.56. Ceremonia de primire se va desfășura, în mod simbolic, pe platoul de la capătul podului dinspre Cernavodă, pentru a onora memoria Regelui Carol I, în timpul căruia a avut loc construcția podului realizat de inginerul Anghel Saligny. Accesul publicului și al presei este liber.

A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Medgidia, la ora 14.33. Accesul publicului și al presei este liber.

Ultima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Constanța, la ora 15.40. Accesul publicului și al presei este liber.

După încheierea călătoriei de la București la Constanța cu Trenul Regal, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Maria se vor întâlni cu marinarii militari și vor vizita fregata „Regele Ferdinand”, aflată la cheu în dana militară a Portului Constanța.

Fregata Regele Ferdinand

„Cu acest prilej, distinșilor oaspeți le vor fi prezentate misiunile executate de militarii din Forțele Navale, precum și proiectele de dezvoltare ale Marinei Militare Române pe termen mediu și lung.

Călătoria Trenului Regal în Dobrogea se înscrie în seria evenimentelor dedicate împlinirii a 140 de ani de la revenirea ținutului dintre Dunăre și Marea Neagră la Patria-Mamă (1878-2018), dar marchează și 160 de ani de la inaugurarea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă – Constanța.”, au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.

Cele mai citite

VIDEO. Declarațiile lui Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Botoșani

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, a declarat că se aşteaptă la un joc greu cu FC Botoşani, formaţie care a făcut meciuri bune în...

Jaqueline Cristian, la un meci de calificarea pe tabloul principal de la Madrid

Jaqueline Cristian a învins-o în două seturi pe americanca McCartney Kessler, scor 7-6, 6-4, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu...

Hotelul Ambasador devine The Julius Bucharest. Va avea un nou proprietar

Hotelul Ambasador din București, un monument arhitectonic deosebit cu influențe interbelice și de stil Art Déco, a fost achiziționat recent de către compania austriacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă