13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăAldineVIDEO Jocul de lumini care a intrat în Cartea Recordurilor

VIDEO Jocul de lumini care a intrat în Cartea Recordurilor

Show-ul, intitulat „Light Up 2018”, a fost creat pentru a celebra intrarea în anul 2018 şi a fost proiectat de Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălţime de 828 de metri.

Recordul anterior era deţinut de un spectacol prezentat în 2013 în Hong Kong, pe clădirea International Commerce Centre, acoperind o suprafaţă de peste 46.640 de metri pătraţi. Spectacolul „Light Up 2018” a acoperit o suprafaţă de peste două ori mai mare – de 109.252 de metri pătraţi.

Spectacolul a celebrat realizările Emiratelor Arabe Unite şi i-a adus un omagiu părintelui fondator al naţiunii, Zayed bin Sultan Al Nahyan, pentru a marca „Anul lui Zayed” în 2018 – dedicat împlinirii unui secol de la naşterea acestuia. Fostul preşedinte al Emiratelor Arabe Unite a murit în 2004, la vârsta de 86 de ani.

„Spectacolul Light Up 2018 este omagiul nostru adus naţiunii, celebrându-i realizările şi situând Emiratele Arabe Unite pe harta lumii drept un punct în care minţile care inspiră se întâlnesc şi se conectează”, a spus Mohamed Alabbar, preşedinte al companiei Emaar Properties, care a organizat spectacolul.

Pregătirile pentru acest spectacol au început în urmă cu cinci luni, implicând 300 de experţi din întreaga lume. Muzica show-ului a fost realizată de peste 80 de muzicieni din Emiratele Arabe Unite, care au făcut înregistrările în studiouri din Dubai şi Cairo, potrivit site-ului Guinness World Records.

Autorităţile din Dubai au ales să celebreze Noul An în acest mod, înlocuind spectacolul de artificii grandios, în parte ca măsură de siguranţă pentru oraş, după ce în 2015 un zgârie-nori a fost incendiat de Revelion.

 

Cele mai citite

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă