Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: TVR

FOTO: TVR

VIDEO Proiectul Învață Aripile-ți să Zboare! Episodul 7 - Traian Vuia

Traian Vuia a fost inginer, avocat și inventator. Pe la 1905 trăia a Paris, nu avea bani, dar își dorea să construiască un aparat de zbor.

Rl online 0 comentarii

Academia de Științe din capitala Franțe i-a răspuns franc: zborul cu un aparat mai greu decât aerul nu este decât un vis. Altfel spus, Traian Vuia avea în față toate condițiile pentru a renunța la idealurile sale.

Dar el se încăpățânează, își construiește “Liliacul” și se ridică de la sol. Primul om care a zburat cu un aparat autopropulsat, fără ajutor extern, a fost român - Traian Vuia.

Despre Învață Aripile-ți să Zboare!

Atât de fecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii.

Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurintă orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări.

Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul “Învață Aripile-ți să Zboare!”, susținut de România liberă.

Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie “hrănit” cu modele de normalitate. Pe aceast idee se ridica proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea și curajul de a crede in noi.

Comentarii

loading...