10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăCultură10 oameni de cultură decorați de Klaus Iohannis pentru contribuțiile deosebite avute...

10 oameni de cultură decorați de Klaus Iohannis pentru contribuțiile deosebite avute în activitate

În semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută, de-a lungul întregii sale activități, la promovarea culturii și a identității naționale românești, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer domnului Ștefănescu Alexandru, scriitor, critic literar.

De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția importantă avută, de-a lungul întregii sale activități, la promovarea culturii și a identității naționale românești, Președintele României a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer domnului Pânzaru Mihai (PIM), grafician.

În semn de apreciere pentru contribuția importantă avută, de-a lungul întregii lor activități, la promovarea culturii și a identității naționale românești, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, domnului Feldman Radu Alexandru, scriitor, și domnului Pantea Aurel, scriitor, critic literar, și Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria H – „Cercetarea științifică”, domnului Borțun Dumitru, profesor universitar.

Totodată, în semn de apreciere pentru contribuția avută la promovarea culturii și a identității naționale românești, Președintele României a mai conferit:

Medalia „Meritul Cultural”, Clasa a III-a, Categoria C – „Artele plastice”, doamnei Ciocan Ioana, curator independent, director general al Pavilionului de Artă București – Art Safari.

Medalia „Meritul Cultural”, Clasa a III-a, Categoria F – „Promovarea culturii”, doamnei Vulcu Codruța, fondatorul și directorul festivalului ARTmania Sibiu și Vicepreședinte al Asociației Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale; doamnei Simion-Mercurian Chris, scriitor și regizor; domnului Radu Șerban, director general Cărturești; domnului Kessler Erwin, istoric de artă, curator, filosof, director al MARe – Muzeul de Artă Recentă.

”A devenit o frumoasă tradiție ca la fiecare început de an să primim, la Palatul Cotroceni, o serie de personalități culturale ale României care, cu talent și profesionalism, sporesc patrimoniul cultural al națiunii noastre. Distincțiile oferite astăzi unor instituții publice, unor operatori culturali privați sau artiști independenți onorează dedicarea și creativitatea de care a dat dovadă sectorul cultural în menținerea activă a legăturii artelor cu publicul, pentru a găsi soluții la constrângerile pandemiei. În războiul împotriva virusului, prin eforturile și dăruirea dumneavoastră, muzele nu au tăcut!
Faptul că, de Ziua Culturii Naționale, primiți recunoașterea statului român pentru contribuția pe care o aduceți artelor este o expresie în plus a prețuirii de care vă bucurați.
Sub aura Luceafărului poeziei românești, în această zi specială, transmit un mesaj de caldă solidaritate tuturor artiștilor, creatorilor, instituțiilor de cultură, operatorilor culturali din toate domeniile artistice, precum și publicului culturii românești.
Vă mulțumesc, vă felicit și vă urez să slujiți cu succes, pe mai departe, cultura română, mulți ani de-acum înainte!”, a fost medajul președintelui Klaus Iohannis.

Cele mai citite

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă