10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăCultură1,3 milioane români au vizitat elefantFest

1,3 milioane români au vizitat elefantFest

Târgul de carte desfășurat în perioada 19 – 25 octombrie a atras peste 1,3 milioane vizitatori care au comandat, în medie, 6 cărți, și a găzduit peste 80 evenimente cu autori, lansări de carte, interviuri pentru cititorii din România și Republica Moldova.

Peste 40 de edituri particulare au prezentat cărți, cele mai populare titluri fiind cele de ficțiune și cele pentru copii, fiecare secțiune cu peste o treime din totalul vânzărilor.

Cea mai căutată carte cu autograf a fost volumul semnat de Radu Paraschivescu – Vitrina cu șarlatani, titlul cel mai căutat a fost recentul roman publicat de Elena Ferrante – Viața mincinoasă a adulților, cel mai achiziționat volum din standul Japoniei, țară invitată la târg, a fost Memoriile unui motan călător al scriitoarei Hiro Arikawa.

Cei mai urmăriți autori străini au fost Ludmila Ulițkaia, Pascal Bruckner, Agnes-Martin Lugand, Holly Miller, E L James și Maja Lunde, iar cele mai urmărite evenimente online cu autori români au fost cele în care au apărut Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Alex Blenche și Lucian Boia.

“Ne bucurăm că am reușit atât în primăvară, la prima ediție a elefantFest, cât și în această toamnă, într-un an cu totul special atât pentru noi, ca indivizi, dar și pentru producătorii de cultură, să oferim tuturor iubitorilor de carte posibilitatea de a-și întâlni autorii preferați în evenimente online unice”, afirmă Sergiu Chircă, CEO elefant.ro.

În timpul evenimentului au mai fost prezenți: Colson Whitehead – câștigătorul Premiului Pulitzer din 2020, Matt Haig, Guillaume Musso, Anna Todd, Evghenii Vodolazkin, dar și Radu Paraschivescu, Alexandru Toma Pătrașcu sau Ștefan Liiceanu.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă