Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

„6 personaje în  căutarea unui autor“

„6 personaje în căutarea unui autor“

La FF Theatre Academy se joacă piesa lui Luigi Pirandello “6 personaje în căutarea unui autor”, o montare în care joacă numai actori amatori, cursanți ai FF Theatre Academy și la care intrarea este liberă.

Maria Capelos 0 comentarii

Inițiată de Florin Frățilă, cel care a pus și bazele teatrului independent FF Theatre, această academie organizează cursuri de actorie, de cinematografie, de dezvoltare personală, de public speaking, de asertivitate, de leadership, de fotografie și de muzică.

Printre cele șase perso-naje se află și designerul Silvia Șerban, care, în timpul liber, ia lecții de actorie. Mai mult decât atât, Silvia nu este doar actriță în această piesă, ci semnează și costumele.

„Am evoluat de la începători la avansați, asta însemnând că am trecut prin scene în două personaje, texte mici în spectacole mari sau compoziții de personaj. Florin a dat dovadă de mult curaj propunându-ne «6 perso-naje în căutarea unui autor» pentru că este un text foarte greu, la care de multe ori a trebuit să traducem din română în română.

Au fost multe ore de analiză a textului și a personajelor, de întrebări care începeau cu «ce-ar fi dacă...?», de momente în care ne-am gândit că poate nu suntem încă pregătiți să punem în scenă un spectacol dramatic. Dar, cum sună o replică de-ale mele, «tăiem din când în când, cu elementul farsă, cruditatea situației» și acum avem încredere că va fi un spectacol foarte bun. La fel ca și celelalte”, povestește Silvia, care urmează cursurile de actorie organizate de Florin Frățilă la FF Theatre Academy deja de doi ani.

Metaforă a poveștilor neterminate

Cunoscută pentru stilul unic, pe alocuri abstract, deconstruit cu care croiește, Silvia recunoaște că și-a lăsat amprenta și pe ținutele cu care ei, actorii amatori, vor urca pe scenă. „Pe mine m-a atras textul de la prima citire și am propus să mă ocup de costume. Unele sunt gândite special, altele sunt adaptări, dar sursa a venit chiar de la personaje: sunt neterminate. Sunt precum ideile mele de haine sau colecții pe care le desenez și nu le mai croiesc. Unele ajung să «mă sune» și să vrea să fie făcute. Am încercat să mă abțin de la a le deconstrui foarte mult și am vrut să sugerez că au părți lipsă, dar că pot exista așa cum sunt, că urmează să fie terminate. Am căutat să redau o imagine curată, dar cu oarecare greutate și am folosit chiar materiale grele și încărcate ele în sine, «jucate» cu altele fluide și transparente. Iată că și hainele «joacă»!”, mai spune Silvia Șerban.

„6 personaje în căutarea unui autor” este o capodo-peră a cunoscutului dramaturg Luigi Pirandello. Piesa se înscrie în categoria teatrului absurd și este, fără doar și poate, unul dintre pilonii artei dramaturgice a autorului. Este un spectacol bogat în semnificații și subînțelesuri, un melanj de realitate și închipuire. „Am știut de la început că o să lucrez cu un text greu, dar în egală măsură am avut încredere în «copiii mei». E un spectacol dificil și pentru actorii profesioniști, și o spun chiar eu din poziția unui actor cu experiență. Dar toate repetițiile, timpul și energia investite în acest proiect dau roade uimitoare, pe care abia așteptăm să le prezentăm publicului”, spune Florin Frățilă, coordonatorul grupei speciale și Headmaster FF Theatre Academy.

Piesa se mai joacă pe 26 februarie la barul „Centru”.

Citește totul despre:

#moda #teatru #lazi

Comentarii

loading...