18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăCultură6 zile până la primul concert al Orchestrei Naţionale Simfonice a României

6 zile până la primul concert al Orchestrei Naţionale Simfonice a României

 În perioada 6-16 ianuarie, Orchestra Naţională Simfonică a României va fi protagonista primului său turneu în Statele Unite ale Americii. Turneul din Statele Unite are în program şapte concerte, primele în Florida la Palm Beach, Miami şi Fort Myers, pentru ca apoi să continue la Detroit şi New Jersey, punctul culminant fiind la Lincoln Center din New York, unde invitat special va fi marele trompetist Wynton Marsalis.

Concertele îl vor avea ca dirijor pe Cristian Măcelaru şi ca solist pe Andrei Ioniţă, cu excepţia celor de la New York, care îl vor avea ca protagonist pe celebrul trompetist Wynton Marsalis. În data de 15 ianuarie, ansamblul Violoncelissimo condus de Marin Cazacu va susţine un concert extraordinar cu ocazia Zilei Culturii Naţionale la Washington.

Pentru prima oară, Orchestra Naţională Simfonică a României, o adevărată selecţionată formată din cei mai valoroşi membri ai generaţiilor de absolvenţi ai Orchestrelor Naţionale de Tineret, a primit invitaţia de a efectua la începutul anului 2019 un turneu în premieră în Statele Unite ale Americii, avându-l la pupitru pe Cristian Măcelaru, un dirijor român aflat în plină ascensiune internaţională, cu o bogată activitate concertistică pe scenele lumii.

Orchestrele Naţionale de Tineret reprezintă cel mai important program muzical naţional dedicat muzicii clasice creat în 2008 de violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, care prin orchestrele sale componente, din care cea mai cunoscută este Orchestra Română de Tineret, desfăşoară o notabilă activitate concertistică atât în ţară cât şi peste hotare, ajungând pe cele mai importante scene din spaţiul european precum şi din Asia.

Orchestra Naţională Simfonică a României se înfăţişează astăzi publicului ca un loc de întâlnire pentru cei mai valoroşi membri din toate generaţiile Orchestrelor Naţionale de Tineret ale României, care prin mentalitatea lor profesională şi înalta ţinută artistică dublată de o considerabilă experienţă internaţională, vor reuşi să-şi asume rolul de ambasadori ai culturii române peste ocean.

 

 

6 ianuarie – Kravis Center, West Palm Beach, Florida 

7 ianuarie – Barbara B. Mann Performing Arts Center, Fort Myers, Florida 

8 ianuarie – Phillips Center for the Performing Arts, Gainesville, Florida 

11 ianuarie – Rose Theater,  Jazz at Lincoln Center, New York

12 ianuarie – Rose Theater, Jazz at Lincoln Center, New York

13 ianuarie – Wharton Center for the Arts, East Lansing, Michigan 

16 ianuarie – State Theatre, New Jersey

 

15 ian. – Violoncellissimo – Concert extraordinar de Ziua Culturii Naţionale la Washington

 

Organizator: Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” cu sprijinul Institutului Cultural Român

Parteneri media: Radio România Cultural şi Radio România Muzical, România TV, Mediatrust, Observator Cultural, Q Magazine, M Klasika.

 

Pentru  informaţii detaliate legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română“  şi de Orchestra Română de Tineret puteţi accesa www.tinerimearomana.ro sau https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/

 

Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă