A început campania pentru salvarea bisericii medievale de la Gurasada

A început campania pentru salvarea bisericii medievale de la Gurasada

Ambulanța pentru monumente a început o campanie importantă de strângere de fonduri prin RUF - Romanian United Fund pentru salvarea uneia dintre cele mai importante monumente istorice din România - Biserica medievala de la Gurasada.

Mihai Diac 0 comentarii

Biserica medievala de la Gurasada, simbol al artei medievale creștine și al identității naționale românești, poate fi salvată prin intermediul unui proiect denumit "Ambulanța pentru Monumente".

Asociației Monumentum din Sibiu anunță, printr-un comunicat de presă, că este nevoie de strângerea sumei de 234.700 Lei pentru achiziționarea unei tipologii de șindrilă din stejar unică și dificil de confecționat, plata meșterilor și acoperirea costurilor de cazare și masă pentru voluntari. 

Până în momentul de față s-a strâns suma de 30.000 de lei prin bunăvoința donatorilor privați, suma care acoperă o parte din șindrilă. Lucrările sunt programate pentru perioada 7 septembrie - 7 octombrie 2021.

Biserica de la Gurasada este înscrisă "pe lista tentativă UNESCO a României", precizează comunicatul de presă.

"Ambulanța pentru Monumente" este un proiect inițiat în 2016 de către Asociația Monumentum și dezvoltat de către o serie de organizații existente sau nou create din domeniul patrimoniului, cu activitate independentă în mai multe regiuni ale României și prin intermediul cărora s-au salvat de la degradare ireversibilă peste 50 de monumente istorice.

Comentarii

loading...