8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăCulturăAnsambluri din 11 state şi-au anunţat participarea la Festivalul "Peştişorul de aur"

Ansambluri din 11 state şi-au anunţat participarea la Festivalul “Peştişorul de aur”

Directorul general al Ansamblului artistic Baladele Deltei, Ştefan Coman, a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă, că festivalul va reuni ansambluri folclorice care nu au mai participat la evenimentul găzduit de Tulcea.

“Având în vedere faptul că anul acesta marcăm Centenarul Marii Uniri, vom avea o deschidere deosebită. Toate ansamblurile participante vor veni pentru prima dată în Tulcea, iar spectatorii din judeţ vor putea vedea, de asemenea pentru prima oară, folclor din Cipru de Nord, Italia, Franţa şi China”, a afirmat Coman.

În timpul conferinţei de presă, el a amintit că evenimentul care va începe săptămâna viitoare este singurul festival de folclor pentru copii din România inclus în calendarul Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor de Folclor al UNESCO şi că este apreciat drept unul dintre cele mai bine structurate şi organizate.

“Festivalul va începe pe data de 8 august, la ora 18,00, cu parada portului popular, iar de la 19,30, în Piaţa Civică vor avea loc spectacole-concurs. În cartierele Vest şi Neptun, în zilele de 9 şi 10 august, ansamblurile folclorice vor susţine spectacole începând cu orele 18,00”, a menţionat directorul general al Ansamblului Baladele Deltei.

La eveniment vor participa, potrivit sursei, ansambluri artistice din 11 judeţe din România, precum şi din Italia, Franţa, China, Ucraina, Macedonia, Georgia, Slovacia, Serbia, Bulgaria şi Cipru.

Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor pentru copii “Peştişorul de aur” este organizată de Ansamblul artistic Baladele Deltei din cadrul Primăriei municipiului Tulcea, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Tulcea.

Pentru desfăşurarea acestei acţiuni, Ministerul Educaţiei a alocat 18.000 lei, Consiliul Judeţean a acordat 80.000 de lei, iar Primăria municipiului, prin ansamblu, 175.000 de lei.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă