Arad: Şapte scurtmetraje de animaţie la ”Retrospectiva Filmului Românesc”

Arad: Şapte scurtmetraje de animaţie la ”Retrospectiva Filmului Românesc”

Şapte scurtmetraje de animaţie vor fi prezentate în cadrul unei noi ediţii a seriei intitulate "Retrospectiva Filmului Românesc", care va avea loc miercuri, 29 august, la Grădina de vară a Cinematografului "Arta" din municipiul Arad.

Rl online 0 comentarii

"În cadrul retrospectivei de miercuri, cinefilii arădeni vor avea prilejul de a viziona 7 scurtmetraje de animaţie realizate de 5 dintre cei mai apreciaţi creatori de animaţii din noua generaţie", a declarat luni, pentru AGERPRES, coordonatorul Biroului activităţi cinematografe din cadrul Centrului Municipal de Cultură Arad, Ramona Creţu.

Potrivit sursei citate, seara va debuta cu "Pescuitorul de imagini" (2012), în regia a lui Alexandru Petru Bădeliţă, în care acesta abordează animaţia experimentală, după care va urma "Omulan!" (2015), în regia lui Matei Branea, film în care acesta foloseşte o stilistică de tip punk-avangardistă. Urmează două filme realizate de Mihai Păcurar‚"The White Box" (2016) şi "Breakfast" (2016), în care autorul îmbină mai multe stiluri şi teme filosofice. În continuare, va rula "Splendida moarte Accident" (2017), în regia lui Sergiu Negulice, iar regizorul Serghei Chiviriga foloseşte cu brio tehnica stop-motion în "Cel mai bun client" (2017). Seara se va încheia cu filmul "I made you, I kill you" (2017), în regia lui Alexandru Petru Bădeliţă.

Filmele care au fost selecţionate pentru a fi prezentate în cadrul serii de miercuri au obţinut premii la festivaluri internaţionale de film, precum Bucharest International Experimental Film Festival ("Pescuitorul de imagini"), Nahal Short Film Festival ("I made you, I kill you"), Transilvania International Film Festival ("The White Box"), Annecy International Animated Film Festival & Cinanima ("Splendida moarte Accident"), Sedicicorto International Film Festival ("Cel mai bun client").

"'Retrospectiva Filmului Românesc' este un proiect din cadrul Programului Centenar, iniţiat de CMC Arad, şi conţine o serie de proiecţii de film care îşi propune să radiografieze cinematografia românească contemporană. Acest proiect este conceput totodată ca un program de educaţie cinematografică care să răspundă întrebării presante 'Cum arată filmul românesc actual?'. Proiecţiile din cadrul acestei serii au început în luna martie 2018 şi continuă până în luna decembrie a acestui an", a adăugat Ramona Creţu.

Intrarea va fi liberă, iar în caz de vreme nefavorabilă, proiecţia va avea loc în sala Cinema "Arta".

Comentarii

loading...