9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăCulturăArhitecții cer includerea zonei Roșia Montană în patrimoniul UNESCO

Arhitecții cer includerea zonei Roșia Montană în patrimoniul UNESCO

Data de 31 ianuarie 2020 reprezintă termenul limită până la care Ministerul Culturii din România poate depune o solicitare către Comitetul Patrimoniului Mondial, în vederea reluării procedurii de înscriere a Sitului Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial.

Din acest motiv, Ordinul Arhitecților din România (OAR) “solicită deblocarea de urgență a procedurii de înscriere în Lista Patrimoniului Mondial și în Lista Patrimoniului Mondial în Pericol, oprite în mod nedemn și nejustificat în 2018”, precizează un comunicat transmis, marți, de OAR.

Ordinul Arhitecților a trimis o adresă oficială în acest sens către premierul Ludovic Orban, către ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, către vicepremierul Raluca Turcan și către președintele Klaus Iohannis.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă