15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialArtistul japonez Hirotoshi Ito prezintă expoziția Pleasures of Paradox. The Fine Stone...

Artistul japonez Hirotoshi Ito prezintă expoziția Pleasures of Paradox. The Fine Stone la Galeria Galateca (P)

În perioada 10-14 octombrie 2017, ca parte integrantă a aniversării de 10 ani a celui mai mare showroom de piatră naturală din România, PIATRAONLINE, la Galeria de artă Galateca va avea loc expoziția Pleasures of Paradox. The Fine Stone, semnată de artistul japonez Hirotoshi Ito. Expoziţia cuprinde 15 lucrări din piatră care sfidează concepțiile tradiţionale despre acest material, accesul publicului la expoziție fiind gratuit.

„Anul acesta sărbătorim 10 ani pe piața materialelor de construcție și design, iar expoziţia Pleasures of Paradox. The Fine Stone este cea mai potrivită modalitate pentru a marca acest eveniment. Pentru noi, la fel ca pentru Hirotoshi Ito, piatra naturală este un adevărat generator de inspiraţie. De aceea, viziunea sa artistică ne-a inspirat să organizăm acest eveniment, pentru a prezenta sculpturile sale originale și publicului din România”, a declarat Mariana Brădescu-Constantinescu, Managing Partner PIATRAONLINE.      

O caracteristică proeminentă a lucrărilor lui Hirotoshi Ito este încercarea lui de a crea iluzia că piatra este mai mult decât un simplu material. Deși majoritatea dintre noi consideră piatra un material dur și rece, aceasta este pentru Hirotoshi Ito pânza perfectă, având un potenţial foarte mare de a crea adevărate poveşti, pline de umor şi caldură.

Potrivit artistului, “respectarea și utilizarea caracteristicilor naturale ale materialului original este un aspect foarte vechi și important al culturii japoneze, în special în concepţia creativă cunoscută sub numele de Mitate, care implică replasarea unei semnificații într-un context nou”.

„Despre piatră putem spune multe cuvinte de laudă, însă la o primă vedere parcă nu ne vine să admitem că este flexibilă, caldă sau că ne inspiră în vreun fel. V-ați imaginat vreodată un pulover sculptat în piatră? Sau poate un zâmbet ieșind triumfător din roca 'rece'? Hirotoshi Ito ne provoacă să vedem dincolo de aparențe, descoperind astfel noi fețe ale pietrei”, a declarant Ioana Ciocan, vicepreşedinte Uniunea Artiştilor Plastici din România şi curatorul expoziţiei.

Hirotoshi Ito provine dintr-o familie cu o tradiţie de peste 100 de ani în prelucrarea pietrei şi a absolvit Universitatea de Artă din Tokio în anul 1982. În general, artistul lucrează cu materiale precum marmura sau granitul, modificând suprafața naturală a pietrei în forme sculpturale unice. De asemenea, acesta se lasă inspirat de formele naturale ale pietrelor, pe care le alterează pentru a crea adevărate personaje. Toate lucrările sale fac referire la imagini, obiecte sau experiențe obișnuite, din viața de zi cu zi.

Expoziţia poate fi vizitată la Galeria Galateca în perioada 10-14 octombrie şi este cu intrare liberă.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă