Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Artiști la „Versailles-ul belgian“

Artiști la „Versailles-ul belgian“

Vernisajul expozițiilor de artă contemporană „Love Letters For Europe. Signed Romania“, organizat de Institutul Cultural Român în fabulosul decor al Castelului Beloeil (Belgia), va avea loc pe 18 iulie.

Maria Capelos 0 comentarii

Doina Levintza, unul dintre cei mai prolifici și mai apreciați scenografi de teatru, televiziune și film din România, va prezenta o expoziție de costume în spațiile Castelului Beloeil. Această expoziție, desfășurată în incinta castelului, va reda armonia dintre modă și teatru, alături de accesoriile de marochinărie ale artistului Dan Coma, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de gen din România. În grădinile feerice ale castelului vor fi expuse lucrările sculptorului Mihai Ţopescu, într-o largă perspectivă spaţială ce va da publicului posibilitatea de a realiza conexiunile dintre diversele zone de interes ale evenimentului. Artistul propune proiectul „Manifest“, constând într-o instalație outdoor, configurată in situ, în grădina castelului, un protest împotriva defrișărilor ilegale, suprapunând unei păduri naturale una ideală, a „Paradisului“, precum o intitulează.

Scopul expozițiilor este de a evidenţia valorile noastre culturale şi spirituale, apelând la creațiile artiștilor de renume, respectaţi şi apreciaţi pentru arta lor. „Spiritul de la Castelul Beloeil este același cu spiritul Festivalului EUROPALIA și sunt absolut convins că împreună vom organiza proiecte ce se vor bucura de un imens succes“, a declarat prințul de Ligne.

Château de Beloeil, supranumit „Versailles-ul belgian“, este un domeniu fabulos cu o istorie de peste opt secole, aparținând familiei princiare Ligne.

 

 

Citește totul despre:

#artisti #versailles #lazi

Comentarii

loading...