16.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăCulturăArtiști români în carantină, după ce au avut spectacole în zona lovită...

Artiști români în carantină, după ce au avut spectacole în zona lovită de virusul ucigaș din China

18 muzicieni ai Filarmonicii “Banatul” din Timişoara sunt ținuți în carantină și vor rămâne acasă zece zile, fără a susține concerte în această perioadă, anunță TVR.

Măsura preventivă de ținere în carantină a fost impusă după ce Filarmonica din Timișoara a avut un turneu în China și a concertat în orașul Wuhan, afectat de virusul ucigaș. Spectacolele s-ar fi desfășurat înainte de declanșarea oficială a epidemiei.

La finalizarea turneului, artiștii din Timișoara au ajuns cu avionul de la Wuhan la Beijing, iar de acolo au fost îmbarcați într-o altă cursă aeriană, spre Germania și, de acolo, spre România. 

Cu privire la situația din China, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat informaţii suplimentare privind testele de laborator efectuate şi diferitele diagnostice luate în considerare şi monitorizează atent situaţia. 

OMS nu are recomandări specifice pentru cei care călătoresc. În cazul simptomelor care sugerează afecţiuni respiratorii, fie în timpul călătoriei sau după, călătorii sunt încurajaţi să solicite asistenţă medicală.

De-a lungul anului 2019, peste 60.000 de turiști au folosit curse aeriene care au decolat sau au aterizat pe aeroportul din Wuhan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă