Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bihor: Actorii Teatrului Szigligeti prezintă premiera "Beznă de mină"

Bihor: Actorii Teatrului Szigligeti prezintă premiera "Beznă de mină"

Ziua Dramei Maghiare va fi marcată, pe 21 septembrie, la Oradea, de Teatrul Szigligeti care va prezenta premiera tragicomediei "Beznă de mină", de Csaba Székely, în regia actorului orădean István Hunyadi.

Rl online 0 comentarii

Impresarul artistic al teatrului, Árpád Levente Bíró, a declarat luni, pentru Agerpres, că această premieră face parte dintr-o trilogie a scriitorului Csaba Székely, un dramaturg transilvan a cărui piesă "Beznă de mină " a avut premiera absolută în limba română la Sibiu, la Festivalul internaţional de teatru

"Cele trei piese ale sale dezbat cele mai importante teme ale unei comunităţi izolate din secuime. Prima lucrare, 'Floare de mină', care a fost montată la Oradea în 2015, dezbate problemele unei familii care se destramă. În 'Beznă de mină' este vorba despre corupţie şi relaţiile dintre români şi maghiari, iar 'Apa de mină' are ca temă problemele din comunitatea catolică", a declarat impresarul artistic.

În cursul lunii septembrie, cei şase actori ai piesei "Beznă de mină" vor prezenta acest spectacol la două evenimente importante: Festivalul dráMA de la Odorheiu Secuiesc, pe 18 şi 23 septembrie, la Festivalul Internaţional de Teatru Oradea, organizat de Teatrul Regina Maria.

Premiera se va juca, de la ora 19.00, în sala Studioului Szigligeti, fiind supratitrat în limba română. Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia de bilete a teatrului (deschisă de luni până vineri între orele 14.00 - 19.00, respectiv cu o oră înaintea începerii spectacolelor), dar şi online, pe www.biletmaster.ro

Comentarii

loading...