5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăCulturăBookfest va avea loc în perioada 29 august - 2 septembrie la...

Bookfest va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie la Chișinău

Pentru al treilea an consecutiv, editorii de pe ambele maluri ale Prutului îşi aşteaptă publicul fidel la Salonul Internaţional de Carte Bookfest.

“Lectura în limba română este nu doar o datorie culturală, dar şi una istorică şi identitară”, spune ministrul Culturii din Republica Moldova, Monica Babuc, despre evenimentul anunţat ca o încununare a Centenarului Marii Uniri pentru piaţa editorială.

“Cartea românească va contura perspectiva unui început de nou centenar pentru români şi România”, este de părere Nicolae Brînzea, directorul Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, este invitatul primei zile de Bookfest, pentru lansarea unui volum despre “Protecţia juridică a patrimoniului cultural”

Salonul Internaţional de Carte Bookfest Chişinău, aflat la cea de-a treia ediţie, sărbătoreşte în anul Centenarului Marii Uniri cartea scrisă în limba română de pe ambele maluri ale Prutului.

“Chişinău e o capitală în care autorii români nu au nevoie de traducere, aşa cum autorii de limbă română din acest spaţiu nu au nevoie, la vest de Prut, de traducători. Nevoie au, şi unii şi alţii, de cititori, iar ediţia a III-a a Salonului Internaţional de Carte Bookfest este un binevenit prilej de apropiere între actorii pieţei de carte şi public”, spune Liliana Ţuroiu, preşedinte al Institutului Cultural Român, coorganizator al evenimentului.

Cele mai citite

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă