23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCulturăCantus Mundi Unique Experience te invită în lumina reflectoarelor!

Cantus Mundi Unique Experience te invită în lumina reflectoarelor!

În zilele de 14 și 19 septembrie te invităm la Cantus Mundi Unique Experience, un eveniment  fără precedent în România. Cei care au visat să urce pe scenă și să se afle în lumina reflectoarelor vor avea ocazia să experimenteze această senzație în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, în intervalul orar 19:00 – 20:30. Cinci scaune vor fi așezate pe scenă, iar în locul spectatorilor se vor afla peste 200 de interpreți – membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de tineri coriști din Programul Național Cantus Mundi – care vor cânta timp de 20 de minute pentru publicul aflat pe scenă.

Pentru a putea câștiga unul dintre cele cinci locuri la această serie de show-uri memorabile, trebuie doar să accesați pagina de Facebook Cantus Mundi Romania și să trimiteți un mesaj privat cu următoarele informații: „Vreau să particip la Cantus Mundi Unique Experience! Nume, prenume, număr de telefon.” Cele două zile Cantus Mundi Unique Experience, 14 și 19 septembrie, vor găzdui câte trei reprezentații de acest tip, fiecare cu o durată de 20 de minute. În total vor fi 15 posibili câștigători ai acestei oportunități, selectați în urma unei trageri la sorți prin random.org. Aceștia vor fi anunțați cu 48 de ore înainte de eveniment despre ziua și intervalul orar în care sunt așteptați în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” pentru această reprezentație muzicală „out of the box”.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Galeria Galateca și Institutul de Management și dezvoltare durabilă. Cantus Mundi Unique Experience face parte din proiectul Orașul cântă, program asociat Festivalului Internațional George Enescu 2019, dezvoltat de Programul Național Cantus Mundi prin Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Orașul Cântă este desfășurat de Cantus Mundi București, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

 

Despre Cantus Mundi

Programul Cantus Mundi București (instituit prin Hotărârea nr. 51/ 31.01.2019 a Consiliului General al Municipiului București) se desfășoară pentru dezvoltarea mișcării corale din Capitală, astfel încât, în perioada următoare, 300 de noi coruri să reunească peste 9.000 de copii și tineri bucureșteni, motivați să fie parte a unei mișcări culturale prestigioase și incluzive. Cantus Mundi București este implementat în cadrul Programului Național Cantus Mundi și se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în 2011 de reputatul dirijor Ion Marin și derulat alături de membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Peste 45.700 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă