19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăCulturăCartoful tras în țeapă sau țeapa Revoluției?

Cartoful tras în țeapă sau țeapa Revoluției?

În decembrie `89, țara noastră a fost singura, dintre celelalte state din Europa Centrală și de Est, care a plătit cu sânge eliberarea de comunism.

Cu toate că prețul a fost uriaș, din păcate, din multe puncte de vedere nu suntem capabili să apreciem sacrificiul eroilor noștri pentru a fi liberi.

„Memorialul Renașterii”, care ar fi trebuit să reprezinte un monument dedicat martirilor și Revoluției, este de o urâțenie grosolană. Nu transmite absolut nimic, căpătând tot felul de porecle care stârnesc amuzamentul bucureștenilor sau vizitatorilor Capitalei.

„Cartoful tras în țeapă” este cea mai cunoscută poreclă dată „Memorialului Renașterii”. Cum hazul de necaz este specialitatea casei, a fost găsită o interpretare mult mai apropiată de adevăr.

Monumentul în sine reprezintă, de fapt, țeapa pe care și-a luat-o poporul român, după decembrie 1989, din partea clasei politice.

Mi se pare un semnal de alarmă de tras faptul că la 30 de ani de la Revoluție acea hidoșenie rămâne în picioare. Asta în ciuda unor numeroase acțiuni civice și a exprimării opiniilor indignate în spațiul public.

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă