Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Casa Lescovar din Constanţa, estimată la 2 milioane de euro, a fost pusă în vânzare

Casa Lescovar din Constanţa, estimată la 2 milioane de euro, a fost pusă în vânzare

Casa Lescovar, aflată în Centrul istoric al Constanţei, lângă Casino, a fost pusă în vânzare la Artmark Historical Estate cu un preţ de pornire de 1,5 milioane de euro, valoarea proprietăţii fiind stabilită între 1.750.000 - 2.000.000 de euro.

Rl online 0 comentarii

Construită între anii 1913 şi 1914, vila Lescovar este una dintre clădirile reper ale Constanţei începutului de secol. 

Imobilul poartă numele primului său proprietar, Francisc Lescovar, un antreprenor considerat artizanul modernizării oraşului de la malul Mării Negre.

Vila este totodată una dintre lucrările deosebite din portofoliul românesc al arhitectului francez E P Goué. Sosit în ţară în 1912 pentru a proiecta hotelul Palace, cea mai mare şi mai modernă unitate de cazare a momentului de pe litoralul românesc, Goué va realiza în următorii patru ani încă nouă clădiri care transformă peninsula constănţeană într-o Coastă de Azur a Mării Negre. De altfel, vila Lescovar este un exemplu perfect al îmbinării de stiluri care domină “La Belle Epoque”.

Suprafaţa terenului este de 500 metri pătraţi, casa având 23 de camere şi 7 băi. 

Eclectismul este evident mai ales la nivelul faţadelor, fiecare dintre ele fiind realizată pornind de la un melanj de maniere arhitecturale. 

Vila de aproape 800 de metri pătraţi, dispuşi pe două etaje parter şi subsol, a devenit după Revoluţie sediul unei instituţii bancare. 

Comentarii

loading...