Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Centenarul, marcat printr-o expoziție de fotografie la sediul ONU din New York

Centenarul, marcat printr-o expoziție de fotografie la sediul ONU din New York

Expoziţia de fotografie România: "Evoluţie - 100 ani", realizată în seria evenimentelor de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri, a fost inaugurată marţi, 13 februarie, la sediul ONU din New York.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Inaugurarea s-a făcut în prezența reprezentantului permanent al României la Naţiunile Unite, ambasadorul Ion Jinga, împreună cu directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, şi preşedintele Adunării Generale a ONU, ministrul de externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak.

În intervenţia sa, ambasadorul României la Naţiunile Unite a evocat momente marcante din istoria ţării noastre, reliefând importanţa aniversării Centenarului românesc în anul 2018 la sediul ONU, organizaţie ce rămâne un reper fundamental pentru promovarea obiectivelor de politică externă ale României.

"Privind fotografiile acestei expoziţii, retrăim o parte din istoria vibrantă a României din ultima sută de ani. Membru fondator al Ligii Naţiunilor în 1919, România a dovedit, după aderarea la ONU în 1955, un angajament pe termen lung pentru pace, justiţie internaţionale şi dezvoltare.

Acesta este, de altfel, şi motto-ul candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pentru perioada 2020-2021", a spus Ion Jinga, citat într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri de Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite.

Comentarii

loading...