Foto Arhiva

Foto Arhiva

CGMB a aprobat înfiinţarea unui nou centru cultural

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat joi proiectul în baza căruia va fi înfiinţat Centrul Cultural Lumina, serviciu public de interes local al Capitalei, persoană juridică de interes public.

Rl online 0 comentarii

Reprezentanţii USR şi PNL au anunţat că nu susţin acest proiect, apreciind că înfiinţarea unui nou centru cultural este inutilă, în contextul în care există şi alte instituţii din subordinea municipalităţii care să poată acoperi obiectul de activitate prevăzut.

Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale centrului cultural se va face din venituri proprii şi din alocaţii acordate de la bugetul local al municipiului Bucureşti. Organigrama prevede un număr total de 15 posturi, dintre care trei de conducere.

Obiectul de activitate al centrului îl constituie: promovarea excelenţei în cultură, punerea în valoarea a patrimoniului cultural imaterial, diversificarea paletei culturale a Capitalei, precum şi implementarea conceptului de cultură a comunităţilor; răspândirea eficientă a valorilor; creşterea gradului de participare a cetăţenilor la viaţa culturală; cultivarea autenticităţii creaţiei artistice; susţinerea cercetării şi experimentării a noi modalităţi de expresie artistică; susţinerea şi punerea în valoare a potenţialului tinerilor creatori valoroşi.

Comentarii

loading...