Concertul omagial “Enescu Forever” se transmite online de la Palatul Tinerimea Română

Concertul omagial “Enescu Forever” se transmite online de la Palatul Tinerimea Română

Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română prezintă concertul omagial "Enescu Forever".

Mihai Diac 0 comentarii

            În acest an, când se împlinesc 140 de ani de la naşterea marelui compozitor român George Enescu, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română prezintă concertul omagial "Enescu Forever".

Spectacolul va conţine piese de tinereţe ale marelui compozitor român, unele dintre ele dedicate Familiei Regale a României, iar altele compuse pentru examenele de admitere la Conservatorul de muzică din Paris.

            Tinerii interpreţi, membri ai Orchestrelor Naţionale de Tineret ale României, sunt de vârste apropiate de cele la care se afla George Enescu însuşi – între 14 şi 25 de ani – atunci când a creat aceste bijuterii muzicale, mai precis între anii 1895 şi 1906.

            Concertul “Enescu Forever” va fi difuzat pe 4 mai, de la ora 18, pe canalul de youtube şi pagina de facebook ale Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română, și va fi preluat pe canalele media oficiale ale Muzeului Național “George Enescu”.

Concertul are în program Balada pentru vioară și pian, Impromptu concertant  pentru vioară și pian, Nocturna și Saltarello pentru violoncel și pian, Cantabile și Presto pentru flaut și pian, Konzertstück pentru violă și pian, Legenda pentru trompetă și pian, Trio Serenade lointaine pentru vioară, violoncel și pian şi Trio Aubade pentru vioară, violă și violoncel.

Comentarii

loading...