Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Concurs Național de Dramaturgie Românească

Concurs Național de Dramaturgie Românească

Teatrul Dramaturgilor Români a anunțat rezultatul Concursului Național de Dramaturgie Românească. Au fost selecționate trei texte dintre cele prezentate la concurs. Concursul Național de Dramaturgie Românească s-a desfășurat în cadrul proiectului “Unirea în destine individuale"

Maria Capelos 0 comentarii

Scopul proiectului “Unirea în destine individuale” este de a promova cultura, istoria și valorile naționale prin dramaturgia românească. Juriul Concursului Național de Dramaturgie Românească, competiție care s-a adresat dramaturgilor debutanți sau consacrați din România, dar și autorilor de limbă română din străinătate, a desemnat cele trei texte care vor fi cercetate la atelierele de dramaturgie din cadrul Mansardei Dramaturgilor Români, la Muzeul Național al Literaturii Române, și prezentate mai apoi publicului larg în spectacole-lectură în spațiile Teatrului Dramaturgilor Români. Juriul a avut în vedere, la lectură, criterii privind calitatea scriiturii, originalitatea subiectului, respectarea temei “Unirea în destine individuale”, relaţia teatrului cu societatea și acuratețea limbajului adaptat temei. Textele selecționate sunt: „Margo”, „Frații fără nume” sau „Aproapele meu din tranșeea inamică” și „Fotograful Unirii”. După vizionarea spectacolelor-lectură în prima parte a acestui an, juriul va desemna textul câștigător care va intra în producție în stagiunea următoare la Teatrul Dramaturgilor Români, urmând a avea premiera în preajma Zilei Naționale.

Citește totul despre:

#teatru #unire #lazi

Comentarii

loading...