Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Constanța: Expoziţie cu obiecte care au aparţinut Reginei Maria

Constanța: Expoziţie cu obiecte care au aparţinut Reginei Maria

O expoziţie dedicată Reginei Maria, în care vor putea fi admirate obiecte care au aparţinut acesteia, cărţi rare cu autograf şi lucrări de artă, va putea fi admirată la Constanţa, în prima jumătate a lunii august.

Rl online 0 comentarii

De asemenea, Orchestra Simfonică Bucureşti va susţine un concert în faţa Cazinoului din Constanţa, în cadrul evenimentului “Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, Regina Maria va fi celebrată în toate ipostazele sale, în cadrul sărbătoririi Centenarul Marii Uniri de la 1918 în Constanţa.

“Cazinoul, aşa cum nu l-aţi mai văzut niciodată, moda şi muzica de acum un secol, vocile extraordinare ale prezentului care reînvie emoţii din trecut, nume imense ale scenelor internaţionale, mărturii ale acelor vremuri – toate aceste elemente sunt reunite sub egida «Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor», un eveniment în premieră naţională la Constanţa, în care Regina Maria este celebrată în toate ipostazele sale, în cadrul sărbătoririi Centenarul Marii Uniri de la 1918 în oraşul nostru”, au precizat organizatorii.

Evenimentul debutează în data de 4 august, cu un vernisaj al expoziţiei “Regina Maria – 100 de ani de inspiraţie”. La Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, publicul va putea admira obiecte care au aparţinut Reginei, cărţi rare cu autograf, vestimentaţie şi lucrări de artă, expuse în premieră naţională la Constanţa. Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 19 august.

De asemenea, tot în 4 august, pe platoul din faţa Cazinoului din Constanţa va avea loc un spectacol al Orchestrei Simfonice Bucureşti.

“Amfitrioni sunt celebra Maia Morgenstern, Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de renumitul dirijor Jin Wang, şi interpreţii Jezebel, Vlad Miriţă, George Ionuţ Vărban, Andrei Lazăr. Scena pe care vor evolua artiştii are ca fundal clădirea Cazinoului, aşa cum n-aţi mai văzut-o niciodată, căci, pentru o seară, Cazinoul se va întoarce la strălucirea de altădată, datorită celor mai noi trenduri în videomapping”, mai precizează comunicatul.

De asemenea, tot în premieră pentru Constanţa, va fi prezentată colecţia de design vestimentar contemporan realizată de celebrul designer Agnes Toma, colecţie inspirată de imaginea Reginei soldat.

Piesele vestimentare vor fi prezentate pe scena special creată pentru acest eveniment, colecţia beneficiind de suportul muzical live al Orchestrei Simfonice Bucureşti, precum şi de interpretarea pianistului Răzvan Dragnea.

De asemenea, organizatorii vor realiza o efigie turnată în bronz, operă a sculptorului Cosmin Hiristea, dedicată acestui eveniment marcant, efigie ce o reprezintă pe Regina Maria a României. Aceasta efigie va rămâne în patrimoniul Primăriei Municipiului Constanţa şi va putea fi amplasată într-un spaţiu ales de aceasta. 

Valoarea totală a proiectului este de 552.000 lei, acesta fiind finanţat de Primăria municipiului Constanţa.

Comentarii

loading...