11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăCulturăCorul Madrigal, concert de Paști la Palatul Regal

Corul Madrigal, concert de Paști la Palatul Regal

Evenimentul, dirijat de Anna Ungureanu și Cezar-Mihail Verlan, a fost înregistrat în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României și va fi disponibil din Sâmbăta Paștelui, pe 1 mai, în aplicația Madrigal App, unde va putea fi vizionat gratuit, după ce utilizatorul își va crea un cont.

De asemenea, tot în Sâmbăta Paștelui, concertul va fi difuzat, la ora 22:00 și pe conturile de Facebook: Guvernul României, Ministerul Culturii, Bogdan Gheorghiu și Corul Madrigal.

„Mă bucură faptul că instituțiile din subordinea Ministerului Culturii denotă adaptabilitate, se reinventează constant și folosesc tehnologia pentru a ajunge, în acest context, mai aproape de public. Cultura nu a fost nicicând mai accesibilă. Vă invit să accesați aplicația online pusă la dispoziție de către Corul Madrigal și să urmărim împreună, înainte de slujba de Înviere, Concertul Extraordinar de Paște”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

„Am înregistrat acest concert pascal cu bucurie și speranță alături de partenerii noștri de la Muzeul Național de Artă al României și, cu ajutorul aplicației de vizionare Madrigal, ne dorim să ajungem în inimile și în casele celor care așteaptă lumina Învierii. În această perioadă dificilă, alături de cele două albume pascale, Concertul Extrordinar de Paște al Corului Madrigal pleacă spre spectatori ca o invitație la introspecție, dar și ca o punte între frumusețea și emoția muzicii și întâmpinarea celui mai semnificativ moment creștin, sărbătoarea Paștelui” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

Desfășurat în absența publicului, Concertul Extraordinar de Paște a fost înregistrat în decorul impresionant al Muzeului Național de Artă al României, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii și cuprinde un repertoriu special ales pentru a marca sărbătoarea fundamentală a creștinătății, cu lucrări românești, de inspirație ortodoxă. Cei doi dirijori ai Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, Anna Ungureanu – dirijorul principal și Cezar-Mihail Verlan – dirijorul secund al ansamblului, au pregătit pentru public o adevărată călătorie sonoră în cronologia sacră a zilelor premergătoare Învierii Mântuitorului, care se încheie, luminos, cu un „început” – „Hristos anesti!/ Hristos a înviat!”, parte a celebrului „Florilegiu bizantin”, aranjat de Marin Constantin.

Cele mai citite

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...
Ultima oră
Pe aceeași temă