14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCultură''Cu drag, Van Gogh'', a deschis festivalul Arkadia ShortFest de la Corbu

”Cu drag, Van Gogh”, a deschis festivalul Arkadia ShortFest de la Corbu

“Regizoarea poloneză Dorota Kobiela, împreună cu câştigătorul premiului Oscar, britanicul Hugh Welchman, au co-regizat lungmetrajul de excepţie a cărui realizare a durat 7 ani. Filmul porneşte de la ultima scrisoare neterminată a lui Van Gogh şi pune pe ecran existenţa pictorului printr-o tehnică modernă de animare a operelor sale. 125 de pictori din întreaga lume, printre care şi artistele plastice de origine română Carmen Belean şi Cătălina Codreanu, au realizat cele 62.450 de fotograme pictate în ulei. Pentru o secundă din film au fost necesare, în medie 12 cadre, toate pictate manual, unul după celălalt. Un artist realiza în jur de 6 tablouri pe zi, adică o jumătate de secundă din film”, se arată într-un comunicat al Arkadia ShortFest.

Cei care au participat la deschiderea festivalului au putut urmări filmele câştigătoare ale trofeului Arkadia ShortFest în cei patru ani de festival: Vibraţii (2014, regia Germain Kanda), Acordajul profesorului Octav (2015, regia Germain Kanda), O noapte în Tokoriki (2016, regia Roxana Stroe), Pipa, sexul şi omleta (2017, regia Ana-Maria Comănescu).

Prima zi de festival s-a încheiat după o petrecere cu DJ Pinpin.

După ce timp de patru ani a reinventat spaţiul Uzinelor Camexip din judeţul Prahova, Festivalul Internaţional de Film Arkadia ShortFest continuă mişcarea de regenerare urbană pornită în 2014, cu o nouă ediţie, într-un nou spaţiu – plaja Corbu, din judeţul Constanţa.

Cea de-a 5-a ediţie Arkadia ShortFest aduce iubitorilor de cultură patru zile de proiecţii de film, ateliere, masterclass-uri, expoziţii de artă, dar şi petreceri şi evenimente de socializare. Ediţia din acest an va păstra în program secţiunile cu care şi-a obişnuit publicul (scurt-metraj studenţesc de ficţiune, scurt-metraj profesionist de ficţiune, selecţii din festivaluri internaţionale partenere), dar va include anul acesta şi o secţiune specială de animaţie, precum şi retrospectiva tuturor scurt-metrajelor premiate în anii trecuţi.

”Festivalul îşi propune să fie o sursă de cultură şi divertisment într-un mod ecologic şi responsabil, data fiind natura spaţiului neconvenţional al plajei Corbu”, susţin organizatorii.

Festivalul de film Arkadia ShortFest are loc între 15-18 august, este organizat de Asociaţia Culturală Arkadia, în parteneriat cu Unbar.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă