O nouă teorie naționalistă devine virală. Cum au furat realizatorii Game of Thrones istoria dacilor

Producătorii filmului Game of Thrones ar fi preluat capitole din istoria dacilor și le-ar fi folosit în povestea lor cinematografică, reușind astfel un profit de ordinul miliardelor de dolari, susține un articol publicat pe Internet.

Mihai Diac 0 comentarii

Producătorii filmului Game of Thrones ar fi preluat capitole din istoria dacilor și le-ar fi folosit în povestea lor cinematografică, reușind astfel un profit de ordinul miliardelor de dolari, susține un articol publicat pe Internet de ziarul Socialistul.

"Dezvăluirile făcute în presă după ce grupul de hackeri ce a spart serverele HBO a publicat o cantitate uriașă de informațiii confidențiale legată de megaproducția Game of Thrones scot la iveală cum producătorii au preluat capitole din istoria dacilor și le-au folosit după bunul plac pentru a face un profit de ordinul miliardelor de dolari", susține articolul.

De exemplu, fanii Game of Thrones ar fi fost surprinși de asemănările dintre blazonul cu lup al familiei Stark și stindardul de luptă al dacilor.

Documentele sustrase de pe site-ul HBO ar dezvălui că Decebal a fost modelul uman în crearea personajului principal Jon Snow iar Winterfell, capitala sa, ar fi fost creată dupa modelul cetății Sarmisegetusa.

Producatorii seriei difuzate pe HBO ar fi scris într-un mail că Jon Snow, eroul principal din Game of Thrones, a fost creat dupa modelul regelui Decebal, socotit un neînfricat liuptător dar și "un suflet blajin pe timp de pace", regele Daciei fiind astfel "exact personajul pe care îl căutam”.

În urma acestor dezvăluiri, articolul de pe Internet susține că o comisie parlamentară din România ar trebui să ceară producătorilor celebrului serial să cedeze statului român măcar o mică parte din profitul de miliarde de dolari câștigat cu filmul Game of Thrones.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...