Daniela Condurache (Foto: Facebook)

Daniela Condurache (Foto: Facebook)

Două artiste celebre, Sofia Vicoveanca și Daniela Condurache, au fost concediate

Două artiste celebre, Sofia Vicoveanca și Daniela Condurache, au fost concediate de la Orchestra Rapsozii Botoșanilor, pe motiv că ar urma să fie interzis cumulul pensiei cu salariul.

Mihai Diac 0 comentarii

Două dintre cele mai iubite cântărețe de muzică populară, Sofia Vicoveanca și Daniela Condurache, au fost concediate de la Orchestra Rapsozii Botoșanilor. Ambele artiste ar fi fost convinse să plece pe motiv că erau deja ieșite la pensie și că, dacă rămâneau angajate, cumulau pensia cu salariul.

Informația despre concedierea celor două artiste, apărută inițial din surse neoficiale, ne-a fost confirmată de managerul interimar al Orchestrei Rapsozii Botoșanilor, Dan Doboș. Acesta ne-a precizat că ambele artiste și-au încheiat contractul de muncă la această instituție, de la data de 31 martie 2021. Astfel, Sofia Vicoveanca și-a încetat contractul "prin acordul părților", iar Daniela Condurache avea contract pe durată determinată, până la data de 31 martie 2021, contract care nu a mai fost prelungit.

Interesant este faptul că nu a fost încă aprobată o lege care să interzică, în România, cumulul pensiei cu salariul - deși despre o asemenea lege se discută de luni de zile. În această situație pare inexplicabil de ce Sofia Vicoveanca și Daniela Condurache au vrut să renunțe la contractul de muncă pe care-l aveau de mulți ani. 

Managerul interimar, Dan Doboș, ne-a precizat că pe viitor cele două artiste vor putea continua să fie invitate la spectacolele Orchestrei Rapsozii Botoșanilor, urmând însă a fi plătite în regim de colaborare.

Potrivit unor informații neoficiale, concedierea celor două interprete a fost posibilă doar după ce a fost îndepărtat și dirijorul Ciprian Potoroacă - întrucât dirijorul conduce departamentul artistic. Managerul interimar Dan Doboș ne-a precizat că dirijorul Ciprian Potoroacă avea contract doar pe jumătate de normă, care, de asemenea, a expirat la data de 31 martie 2021.

Tot potrivit unor surse neoficiale, în spatele acestor decizii de concediere s-ar afla Doina Federovici, președinta Consiliului Judetean Botoșani.

Comentarii

loading...