Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dramaturgia rusească, pe scenele bucureștene

Dramaturgia rusească, pe scenele bucureștene

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, organizează cea de-a treia ediție a Laboratorului de Teatru DENS, coordonat de Oleg Loevski.

Maria Capelos 0 comentarii

Unele dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului Nottara sunt rezultate în urma Laboratorului de Teatru DENS: în 2017, „Iubirea la oameni”, de Dmitri Bogoslavski, în regia -Evgheniei Berko-vici, „8 femei”, de R-obert Thomas, în regia lui Andreas Merz-Raykov, „Burlaci şi burlăciţe”, de Hanoch Levin, în regia Alessandrei Giuntini, și în 2018 „MOLIÈRE/ERÉILOM”, după un scenariu de Roman Feodori și Raluca Ră-dulescu, în regia lui Roman Feodori.

Dacă anul trecut Laboratorul s-a axat pe dramaturgia clasică românească, ediția actuală este dedicată dramaturgiei ruse, urmând a se lucra pe piese de Aleksandr Vampilov, N.V. Gogol, A.P. Cehov, Oleg Kolosov. Ca și în anii trecuți, actorii care se confruntă cu textele pieselor la prima vedere – una dintre condițiile acestui laborator – și regizorii invitați vor monta spectacolele în cinci zile. Laboratorul își propune să le ofere și spectatorilor o experiență deosebită, astfel că publicul va avea un rol important, activ, prin votul său urmând să se aleagă montarea care va intra în repertoriul teatrului în viitoarea stagiune.


O ediție extinsă

Caracterul inedit și provocator al acestui proiect, precum și succesul primelor două ediții au făcut ca ediția din acest an să fie una extinsă la o formulă de patru spectacole, reunind actori ai Teatrului Nottara, alături de colaboratori din trei teatre de stat (Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad, Teatrul “Tony Bulandra” din Târgoviște și Teatrul de Nord din Satu Mare) și din mediul independent.

Aleksandr Anatolievici Ogariov, Elena Aleksandrovna Nevejina, Piotr Iurevici Șereșevski și Semion Nikolaevici Serzin, regizorii invitați anul acesta, au realizat spectacole recunos-cute național și internațional (nominalizate și/sau câști-gătoare ale unor premii importante, precum Masca de Aur) și sunt profesori la cele mai prestigioase școli de teatru din Rusia (Academiile de Teatru din Moscova și Sankt-Petersburg).

În cadrul Laboratorului de Teatru DENS se continuă programul destinat secretarilor și PR-ilor lite-rari, consultanților artistici din teatrele din toată țara, susținut, anul acesta, de Oleg Loevski - critic, profesor, producător de teatru, director artistic, membru al Asociației Internaționale a Teatrelor pentru Copii și Tineret din Rusia, director adjunct al Teatrului pentru Tineret din Ekaterinburg - și de Maria Malkina, teatrolog și doctor în artele spectacolului, consilierul directorului artistic al Teatrului de Artă din Moscova.

Workshopul de secretariat literar va avea loc în perioada 15-17 septembrie, la Teatrul Nottara, iar spectacolele rezultate în urma Labo-ratorului sunt programate pe 16 și 17 septembrie, la cele două săli ale Teatrului Nottara, de la orele 17.30 și 19.30.

Laboratorul de Teatru DENS  se desfășoară între 10 și 17 septembrie.

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...