20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăCulturăEdiție omagiu a Zilelor Limbii Române la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Ediție omagiu a Zilelor Limbii Române la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Primăria Municipiului București organizează „Zilele Limbii Române – Ediție Omagiu – Mihai Eminescu, Nichita Stănescu și Zoe Dumitrescu-Bușulenga”, vineri, sâmbătă și duminică – 28, 29 și 30 august 2020, între orele 19:00 și 22:00, în Curtea cu balansoare a Casei Lipatti.

Pe parcursul celor trei zile de eveniment publicul este invitat să se bucure de Expozițiile în aer liber dedicate celor trei personalități omagiate – Mihai Eminescu, Nichita Stănescu și Zoe Dumitrescu Bușulenga, precum și Expoziția permanentă – „Dinu Lipatti – viața și opera”.

Vineri, 28 august 2020, evenimentul va debuta începând cu orele 19:00, cu Conferința „Zoe Dumitrescu-Bușulenga – 100 de ani de la naștere”, susținută de muzicologul și omul de cultură Irina Hasnaș, iar de la orele 19:30 va fi proiectat filmul „Conversația – Zoe Dumitrescu Bușulenga” realizat de regizoarea Ana Simon în anul 1993.

De la orele 20:30, va avea loc Recitalul Extraodinar de muzică clasică românească realizat în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și susținut de bursierii programului „Tinere talente” al acesteia.

Sâmbătă, 29 august 2020, de la orele 19:00 va avea loc Recitalul Extraordinar de poezie și muzică românească clasică și modernă, susținut de actrița Irina Movilă și violoncelistul Andrei Cavassi, intitulat „Lungul drum către zbor”.

Seara va continua la orele 20:30 cu Recitalul Extraordinar de Muzică clasică românească susținut de violonista Natalia Pancec Colotelo și pianista Adriana Toacsen. Programul celor două artiste include lucrări ale marilor compozitori români: George Enescu, Dinu Lipatti, Mihail Jora, Paul Constantinescu, Grigoraș Dinicu, Tiberiu Olah și Dan Dediu.

Duminică, 30 august 2020, de la orele 19:00 va avea loc conferința intitulată “Ce știm și ce nu știm despre istoria limbii române” susținută de Ambasadorul și istoricul Adrian Cioroianu. În cadrul acesteia va avea loc lansarea ultimelor volume editate sub semnătura lui Adrian Cioroianu: “Cea mai frumoasă poveste” – Volumul III” apărut la Editura Curtea Veche și “Un Centenar”, volum apărut la Editura Polirom.

Evenimentul va continua de la orele 20:00, cu proiecția filmului documentar realizat în anul 2018, „Maria, Inima României”, ale cărui regie și scenariu sunt semnate de Trevor Poots, iar producția aparține Chainsaw Film Production.

Respectând condițiile de maximă siguranță necesare, evenimentul va avea loc în conformitate cu legile și recomandările specialiștilor din domeniul sănătății și al autorităților competente în acest domeniu. Regulamentul de participare va fi pus la dispoziția publicului pe paginile de Facebook și Instagram și afișat la sediul Casei Lipatti. Intrarea este liberă în limita celor 60 de locuri disponibile și cu respectarea tuturor regulilor de distanțare fizică.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă